Sabancı Holding, alt iştirakinin yüzde 41 hissesini satacak

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, alt iştiraklerine ait Temsa İş Makinaları'nın yüzde 41 hissesini Marubeni'ye satma kararı aldıklarını bildirdi. Bu satışla Sabancı Holding Temsa İş Makinaları’ndaki yüzde 10 oranındaki hissesini  korumaya devam edecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Holding’in alt iştiraklerinin portföyünde bulunan Temsa İş Makinaları hisselerinin yüzde 41’lik payının, halen şirketteki diğer ortak  olan Marubeni’ye satılma kararı alındı. Gerçekleşen devrin ardından,  alt iştirakler Temsa İş Makinaları’ndaki yüzde10 oranındaki hissesini  korumaya devam edecek.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, konuyla ilgili yaptığı  açıklamada, “Sabancı Holding olarak, stratejik hedeflerimiz ve dinamik  portföy yönetimi anlayışımız doğrultusunda, alt iştiraklerimize ait  olan Temsa İş Makinaları’ndaki yüzde 41 payımızı Marubeni’ye satma kararı  aldık. Ortağımız Marubeni ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda, alt  iştiraklerimiz Temsa İş Makinaları’nda yüzde 10 oranında hisse sahibi  olmaya devam edecek. Bu anlaşmanın, yabancı yatırımcının Topluluğumuza  ve ülkemize duyduğu güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyoruz.

Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonumuz doğrultusunda, önümüzdeki dönemde de  teknolojiyi, katma değerli üretimi ve inovasyonu odağımıza alarak  büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar