Sabancı Holding: Carrefoursa'nın fiili dolaşım oranı yüzde 5'e yükseltilecek

Sabancı Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, holding çatısı altında yer alan Borsada işlem gören Carrefoursa'nın fiili dolaşım oranının yüzde 5'e yükseltilmesi amacıyla Şirket portföyünde yer alan CarrefourSA paylarından 2.500.000,00 TL'lik kısmın satılacağı bilgisine yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sabancı Holding'den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

'Sabancı Topluluğu olarak, Topluluk Şirketlerimizin sermaye piyasalarımıza kazandırılması vizyonu doğrultusunda, yerli yatırımcılarımıza ülkemize değer katan Şirketlerimize ortak olma olanağı tanırken, uluslararası yatırımcıları da ülkemize ve piyasalarımıza kazandırma sorumluluğu ile hareket etmekteyiz. Sabancı Topluluğu'nun çatı şirketi olan ve aynı zamanda payları Borsa İstanbul Pay Piyasası bünyesinde Yıldız Pazar'da işlem görmekte olan Sabancı Holding, Borsa İstanbul'da payları kote edilmiş bulunan 11 halka açık ortaklığın sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi konumundadır.

Bilindiği üzere, Borsa İstanbul'un 17.09.2020 tarihli duyurusunda, aralarında CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. (CarrefourSA)'nin de yer aldığı fiili dolaşım oranı %5'in altında olan şirketlerin paylarının 01.01.2021 tarihinden itibaren Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na alınabileceği uyarısında bulunulmuştur.(*) Sabancı Topluluğu iştiraklerinden biri olan CarrefourSA'nın paylarının fiili dolaşım oranının artırılması, böylelikle Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda işlem görmeye devam etmesi ve CarrefourSA'ya yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin devam etmesi ana önceliklerimiz arasındadır.

Bu kapsamda, Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında; CarrefourSA paylarının fiili dolaşım oranının %5'e yükseltilmesi ve böylelikle mevcutta işlem gördüğü Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda işlem görmeye devam edebilmesi amacıyla, Şirketimiz portföyünde yer alan CarrefourSA paylarından 2.500.000,00 TL nominal değerli kısmının Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi ve akabinde bu payların tamamının veya bir kısmının ikincil piyasada ve/veya borsa dışında üçüncü kişilere satılarak CarrefourSA paylarının fiili dolaşım oranının %5'e yükseltilmesine karar verilmiştir.'

SAHOL HACI OMER SABANCI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 89.05
Satış 89.1
Değişim 0.85%
Son Değer 89.05
En yüksek 89.8
En düşük 87.85
Haftalık Değişim 0.8493%
Aylık Değişim 7.9393%
Yıllık Değişim 47.3118%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar