Sabancı Holding SAHOL hisse yorumu ve teknik analizi

Vakıf Yatırım, Sabancı Holding için hedef fiyatını 12,0 TL'den 11,20 TL'ye revize etti, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Enerji segmentinde karlılığın beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi, net kar tahminimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"(+) Sabancı Holding (SAHOL): Sabancı Holding’in 1Ç’de ana ortaklık  net dönem karı tahminlerimizin %48,8 piyasa beklentisinin %9,9  üzerinde 1,2 mlr TL (ç/ç:+%35,5, y/y:+%12,9) olarak gerçekleşti.

Enerji segmentinde karlılığın beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi, net kar tahminimizde yukarı yönlü sapmaya neden oldu.

Enerji ve sanayi  segmentinde görülen karlılık artışı, Holding’in 1Ç20’de konsolide net  dönem karında yıllık %12,9 oranında büyümeyi beraberinde getirdi.

Ayrıca 1Ç’de Holding’in kombine gelirleri yıllık %4,2 artarak 25,0 mlr TL oldu. Yıllık bazda enerji (+%34,9) ve perakende (%27,2)  segmentlerindeki gelir artışı, gelir büyümesine pozitif katkı  sunarken, finans (-%10,4) ve sanayi (-%12,3) segmentlerinde gelirler  zayıfladı.

Holding’in ilk çeyrekte kombine FAVÖK’ü enerji ve sanayi  segmentinin katkısı ile yıllık %6,6 artarak 5,3 mlr TL’ye ulaştı.

Yorum: Piyasa beklentisinin hafif üzerinde gerçekleşen net karın,  hisse performansına etkisinin sınırlı pozitif olacağını değerlendiriyoruz. Net aktif değerlemesine göre, Akbank (NAD ağırlığı: %48,8) hedef fiyatında (9,70 TL’den 8,50 TL’ye) yaptığımız revizyon  sonucunda, Holding için hedef fiyatımızı 12,0 TL’den 11,2 TL’ye revize  ediyoruz. Sabancı Holding için kısa vadeli “Endeks Paralel Getiri”,  uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar