Sabancı'dan 375 milyon TL'lik satış

Küresel oyuncu olmak için son bir yıl içinde peş peşe  ABD’de şirket alan Sabancı Holding, diğer yandan Türkiye’deki otomotiv sektöründe de varlık satışına gidiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, son 1 yıl içinde 3 ABD’li şirketi bünyesine katan Sabancı Grubu, bir haftada Temsa’da iki farklı satış gerçekleştirdi.

Sabancı Holding, otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi yapan Temsa Ulaşım Araçları şirketini 182.7 milyon TL’ye İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattı.

Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirdi.

Sabancı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı Temsa operasyonunda bu ilk değildi. Rekabet Kurumu’na başvuran  Temsa, iş makinaları birimindeki hisselerini de satış için görüşmelere başladı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar