Sabancı'dan CarrefourSA hamlesi

Sabancı Holding'den CarrefourSA'da fiili dolaşımdaki payların yüzde 5'e çıkarılmasına yönelik adım geldi. Holding, 2.5 milyon TL nominal değerli hisse senedinin borsada satılabilmesi için MKK'ya başvuruda bulundu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) hisse senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların işlem görmeyen statüdeki hisselerinin borsada satılabilmesi için Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) başvuran şirketlerin listesi yayınlandı.

Buna göre Sabancı Holding CarrefourSA'da bulunan 2.5 milyon TL nominal değerli hisse senedinin borsada satışa konu edilebilmesi için başvuruda bulunan şirketler arasında yer aldı.

Holding tarafından dün yapılan açıklamada CarrefourSA'nın halka açıklığının yükseltilmesi yönünde karar verildiği belirtilmişti. Açıklamada dönüştürülen payların tamamı ya da bir kısmının ikincil piyasada veya borsa dışında satılacağı ve CarrefourSA'nın fiili dolaşım oranının yüzde 5'e yükseltilmesine karar verildiği bilgisi verilmişti.

Borsa İstanbul, Eylül ayında hisse senetlerinde fiili dolaşım oranı düşük olan şirketleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu'na (PÖİP) alınabilecekleri konusunda süre vererek uyarmıştı. Buna göre fiili dolaşım oranı yüzde 5'in altında olan şirketlere, yüzde 5'in üstüne çıkarmaları için 1 Ocak 2021 tarihine kadar süre verildiği belirtilmişti.

CRFSA CARREFOURSA CARREFOUR SABANCI TI
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 148.7
Satış 149
Değişim -2.3%
Son Değer 148.7
En yüksek 154
En düşük 147.2
Haftalık Değişim -1.5231%
Aylık Değişim -11.3297%
Yıllık Değişim 32.1777%
SAHOL HACI OMER SABANCI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 85.65
Satış 85.7
Değişim -2.6%
Son Değer 85.7
En yüksek 89.65
En düşük 85.6
Haftalık Değişim -2.9445%
Aylık Değişim 3.8787%
Yıllık Değişim 41.77%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar