Sandık sonuçları eş zamanlı izlenebilecek

Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi ile siyasi partiler, oy kullanma işleminin sona ermesinin hemen ardından sandık sonuçlarını eş zamanlı olarak izleyebilecekler. Partiler bu sonuçları, YSK'nın yayın yasağını kaldırdığı saate kadar kamuoyuna açıklayamayacaklar.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, sandık ölçekli sonuçların, siyasi parti genel merkezlerinden eş zamanlı izlenebilme ve saklanabilmesine olanak sağlayan genelge Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, seçim günü Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi (SSPS) aracılığı ile siyasi parti genel merkezlerinin kullanımına sunulan sandık sonuçları, geçici sandık sonuçları olup, itiraza gerekçe oluşturacak bir niteliğe sahip olmayacak.


SSPS web sitesine ve web servisine erişim, seçime katılan siyasi partilere oy verme günü saat 17.00 itibarıyla sağlanacak.


SSPS ile elde edilen sandık sonuçları, YSK tarafından belirlenen süre bitimine kadar siyasi partiler tarafından teşkilatlarına ve üçüncü şahıslara gönderilemeyecek ve kamuoyuna açıklanamayacak.


Bağımsız adaylara seçime girdiği seçim çevresi ile sınırlı kalmak üzere, sandık sonuçları ve imzalı tutanaklar, yayın yasaklarının kalktığı andan itibaren talepleri halinde manyetik ortamda (USB, harici disk vb.) verilecek.

Kategoriler Gündem
Yorumlar