Sasa’dan 1 milyar dolarlık yatırım

Sasa’da yaklaşık 3 yıl önce başlayan yatırım hamlesinin ilk adımı tamamlandı. Elyaf yatırımı faaliyete geçirilirken, ilk kez kurulan pay ve tekstüre ile cam şişe cipsi tesisi 2020'nin ilk yarısında devreye alınacak. Tüm yatırımların tutarı 1 milyar doları buluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya'dan Mustafa Kemal Çolak'ın haberine göre, elyaf yatırımı faaliyete geçirilirken, ilk kez kurulan pay ve tekstüre ile cam şişe  cipsi tesisi 2020'nin ilk yarısında devreye alınacak. Tüm yatırımların tutarı 1 milyar doları buluyor.

Sabancı Holding’in köklü sanayi şirketlerinden biri iken 4 yıl önce Erdemoğlu Holding tarafından satın alınan Sasa Polyester için toplam 1 milyar dolarlık yatırım planlaması yapıldı. 2016’nın sonunda başlayanyatırımlardan, elyaf üretim tesisinde 750 ton/gün olan kapasite, bin 50 ton artırılarak, 1.8 bin/gün’e çıkarıldı.

SASA HİSSESİNDE SON DURUM

Sasa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Şeker, 250 milyon dolar bedelli yeni yatırım ile Türkiye’nin bu alandaki 150 milyon dolarlık ithalatının önüne geçtiklerini dile getiriyor. Şeker, “Geçen aylarda devreye giren yeni yatırımlarımız ile bu alanda Türkiye’nin ihtiyacının tamamına karşılık veriyoruz” diyor.

Sasa'nın yatırımları arasında sıfırdan kurulan tesisler öne çıkıyor. Bunlardan biri de olan poy ve tekstüre alanında 400 milyon doları bulan yatırım, 2020’nin Haziran ayında tamamlanacak. Korteks’in de faaliyet yürüttüğü bu alanın en büyük üreticisi olacak Sasa, Türkiye’de ithalat yolu ile gelen 500 milyon dolarlık mamülün yerlileşmesine katkı sunacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar