Saudi Aramco'nun halka arzından beklenen rekor geldi

Saudi Aramco yüzde 1,5 hissesinin halka arzından 25,6 milyar dolar gelir elde etti. Petrol devi böylece Alibaba'nın halka arz büyüklüğü ile 25 milyar dolarlık rekoru da kırmış oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, dünyanın en büyük halka arzını gerçekleştirdi. 17 Kasım'da başlayan ve 4 Aralık'ta sona eren talep toplama sürecininin ardından yapılan açıklamada yüzde 1,5 oranında hissenin halka arzından 25,6 milyar dolar gelir elde edildiği duyuruldu.

Aramco'dan önceki halka arz rekoru 2014 yılında 25 milyar dolar ile Alibaba Group Holding tarafından kırılmıştı.

4,9 milyon Suudi bireysel yatırımcı

Aramco, halka arz fiyatını talep toplama sürecinde belirtilen fiyat aralığının üst sınırında, 32 riyal (8,53 dolar) dolar olarak belirledi ve buna göre Şirket'in piyasa değeri 1,7 trilyon dolar oldu.

Halka arza 106 milyar doları kurumsal yatırımcılardan ve 12,6 milyar doları bireysel yatırımcılardan olmak üzere toplam 118,6 milyar dolar tutarında talep geldi. 4,9 milyon Suudi bireysel yatırımcı Aramco'dan hisse aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar