Sberbank seyahat acentesi ödemelerinde blockchain kullanacak

Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, blockchain kullanarak seyahat acentesi ödemelerini otomatikleştirmek için anlaşmaya gitti. Seyahat acentesinin banka garantisi vermesi veya önceden ödeme yapması gerekmeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rusya merkezli S7 Havayolları blockchain kullanarak seyahat acentesi ödemelerini otomatikleştirmek için Sberbank ile ortaklığa gitti. Air Transport Review’in haberine göre, yapılan son entegrasyonla birlikte ödemeler akıllı sözleşmeler kullanılarak otomatikleştirilecek. Sberbank hesabı olan seyahat acenteleri için, seyahat acentesinin hesabındaki para tokenlaştırılabilecek ve S7’ye aktarılabilecek. Sonuç olarak seyahat acentesinin banka garantisi vermesi veya önceden ödeme yapması gerekmeyecek. Hem S7 Airline platformu hem de Sberbank tokenlaştırma çözümü, Hyperledger Fabric kullanılarak oluşturuldu.

EVRENSEL BİR TOKENLAŞTIRMA PLATFORMUNA İZİN VERİYOR

Sberbank Başkan Yardımcısı Anatoly Popov, sanal bir hesap biriminin kullanılmasının Sberbank’ın bir dizi teknik sorunu çözmesine ve evrensel bir tokenlaştırma platformu oluşturmasına izin verdiğini söylüyor. Popov aynı zamanda, dönüştürme sürecinin doğası gereği oldukça teknik olduğunu ve kullanıcı için bu sürecin sorunsuz ve anlaşılmaz bir şekilde gerçekleşebileceğini de sözlerine ekliyor. Geçtiğimiz temmuz ayının sonunda Rusya, parasal talepleri ve dijital menkul kıymetleri kapsayan Dijital Finansal Varlıklar (DFA) Yasasını kabul etti. Önümüzdeki ocak ayında yürürlüğe giren yasa, yalnızca tüzel kişilerin ve şahısların DFA’lar verebileceğini belirtiyor.

2018’de Sberbank, Russia’s National Settlement Depository’nin (NSD) blockchaini kullanarak ilk blockchain tahvillerinden birini satın almaya dahil olmuştu. Daha yakın bir zamanda ise banka, emtia şirketi Trafigura ile bir blockchain ticaret finansmanı işlemine katılmıştı. Blockchain teknolojisiyle son yıllarda içli dışlı olan Sberbank ilerleyen dönemlerde de bu teknolojiye olan ilgisini sürdürecek gibi görünüyor.

Yorumlar