Seans öncesi bilinmesi gerekenler

Haftanın üçüncü işlem gününde yurt içi ve yurt dışında ekonomik aktiviteye ilişkin önemli gündem maddeleri bulunuyor

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yeni günde yurt içinde ödemeler dengesi raporu takip edilecek.

Yurt dışında piyasalar ABD'den gelecek tüketici fiyatları verilerine odaklanacak.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Komşumuz Suriye’nin toprak bütünlüğüne, üniter yapısının korunmasına, birlik ve dirliğinin tahkim edilmesine büyük önem veriyoruz." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social aracılığıyla, yönetiminin Kanada'dan ithal edilen çelik ve alüminyuma %25 ek gümrük vergisi uygulayacağını ve toplam gümrük vergisini %50'ye çıkaracağını duyurdu.

Kanada’nın Ontario eyalet Başbakanı Doug Ford, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kanada’dan ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerinde vergiyi yüzde 50’ye çıkaracağı yönündeki tehdidinin ardından geri adım atarak ABD’ye ihraç edilen elektriğe getirilen yüzde 25 vergiyi askıya aldı

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar