Seans öncesi bilinmesi gerekenler

Haftanın ikinci işlem gününde yurt içi ve yurt dışında ekonomik aktiviteye ilişkin önemli gündem maddeleri bulunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yeni günde yurt içinde hizmet ve inşaat üretim endeksleri, tarımsal üretici fiyatları ve Hazine ihaleleri takip edilecek.

Yurt dışında Almanya'dan ZEW endeksi, ABD'den perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri öncelikli olarak izlenecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak kolaylaştırıcılık dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu tüm muhataplarımıza açık açık aktardık" dedi.

G7 Zirvesi’nde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik mesajlarında sert bir ton benimsedi. "İran’a 60 gün verdik, hayır dediler imzalamazlarsa başka yollar devreye girer" diyen Trump, İsrail ile koordineli hareket ettiklerini ve nükleer silahların asla kabul edilmeyeceğini vurguladı. Trump, İngiltere Başbakanı Starmer ile ise kapsamlı bir ticaret anlaşması imzaladı.

Fox News'ten Lawrence Jones'un haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'daki G7 zirvesinden erken dönmesi durumunda Ulusal Güvenlik Konseyi'nin (NSC) durum odasında hazır bulunmasını talep etmiş.

WSJ'nin haberine göre ABD Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Londra'daki son ticaret görüşmeleri öncesinde Çin'e giden kritik teknolojilere yeni ihracat limitleri getirilmesin tartıştılar ve Washington ile Pekin arasındaki gerilimin yeniden tırmanması halinde Trump yönetiminin cephaneliğine katkıda bulundular.

Japonya Başbakanı Shigeru Ishiba ve ABD Başkanı Donald Trump ticaret görüşmelerini ilerletme konusunda anlaştılar ancak Japon ekonomisini sekteye uğratmakla tehdit eden gümrük vergilerini düşürecek ya da ortadan kaldıracak bir ilerleme sağlayamadılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail ve İran arasında ateşkes için bir teklifte bulunduğunu söyledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar