Şeker Yatırım, Albaraka hissesi için'SAT' tavsiyesi verdi

Şeker Yatırım, Albaraka Türk için 1,31 TL hedef fiyat ile 'SAT' tavsiyesini korudu... Şeker Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmede bulundu: "Albaraka Türk 1Ç19 solo finansal sonuçlarında beklentilerin altında 27 milyon TL net kar açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şeker Yatırım konu ile ilgili  raporunda şu değerlendirmede bulundu:

"Albaraka Türk 1Ç19 solo finansal sonuçlarında beklentilerin  altında 27 milyon TL net kar açıkladı. (4Ç18: 238 milyon TL zarar).

Açıklanan net kar rakamı bizim 41 milyon TL olan tahminimizin ve 35  milyon TL olan piyasa beklentisinin %34 ve %22 altında gerçekleşmiş  oldu. Bankanın 3 aylık karı geçen yıla göre %72,2 azalarak %3,4 oranında göreceli zayıf bir ortalama öz kaynak karlılığına işaret  etmektedir.  Beklentilerden yüksek gerçekleşen net kar payı gelirleri  ve beklentiler üzerinde gelen kredi karşılıkları sebebiyle bankanın  net kar rakamı beklentilerimizin altında gerçekleşmiştir.  Kredi  mevduat makasındaki toparlanma, göreceli zayıf kredi büyümesi,  yavaşlayan tahsilatlar sebebiyle net takipteki krediler oluşumundaki  hızlanma, takipteki krediler rasyosundaki 50 baz puan artış, sektör  ortalamasının bir hayli altında seyreden çekirdek sermaye yeterliliği  rasyosu (%7,2) çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır. 1Ç19  finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde negatif  bir etki bekliyoruz.  Net kar payı marjı çeyreksel bazda 33 baz puan  artarak %1,87 olarak gerçekleşmiştir. Kredi-mevduat makası güçlü  seyreden kredi getirileri nedeniyle çeyreksel bazda önemli ölçüde 182  baz puan artmıştır (Katılım bankaları ortalaması: 31 baz puan). Net  ücret ve komisyon gelirlerindeki güçlü büyüme devam etmektedir. Ücret  ve komisyon gelirleri çeyreksel olarak sabit seyretmiştir ancak 12  aylık artış oranı %74,8 olup katılım bankaları ortalaması olan

%25,1’in bir hayli üzerindedir.  Aktif kalitesi tarafında takipteki  krediler rasyosu çeyreksel bazda 50 baz puan artarak %7,4 seviyesinde  gerçekleşmiştir. Bu tutar katılım bankaları ortalaması olan %4,8’in  bir hayli üzerindedir. Yeni net takipteki kredi oluşumu zayıflayan  tahsilatlar sebebiyle çeyreksel bazda %27 artış göstermiştir. Bankanın  ikinci aşama kredilerinin toplam krediler içindeki ağırlığı 430 baz  puan azalarak 1Ç19’da %15,0 olmuştur. İkinci aşama kredi karşılıkları

4Ç18’deki %5,7 seviyesinden %2,3 seviyesine gerilemiştir. Üçüncü aşama  beklenen zarar karşılıkları ise 490 baz puan atarak %52,3 seviyesine  yükselmiştir. Toplam kredi riski maliyeti (net) 274 baz puan  seviyesinde gerçekleşmiştir. Göreceli zayıf sermaye tabanı. Bankanın  sermaye ve ana sermaye yeterlilik rasyoları çeyreksel bazda sırasıyla

110 ve 50 baz puan azalarak %13,6 ve %9,5 seviyelerine gerilemiştir.

Çekirdek sermaye yeterlilik rasyosu ise %7,2 seviyesindedir. Hisse  için 22,5% sermaye maliyeti ve 5% uzun vadeli büyüme oranlarını  kullanarak hesapladığımız ve 1,31 TL olan hedef fiyatımızın %4 azalış  potansiyeli bulunmaktadır. Hisse için “SAT” tavsiyemizi koruyoruz.

Hisse 2019T 8,3x F/K ve 0,36x F/DD) çarpanlarıyla ve 2019T için %4,5  ortalama öz kaynak getirisiyle işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar