Selçuk Ecza hisse yorumu ve teknik analizi

İş Yatırım, Selçuk Ecza için 7,73 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu. Değerlendirmede, 'öne çekilen talep nedeni ile pazar kutu bazında yıllık bazda %8 büyüdü. Dolayısıyla ile önümüzdeki çeyreklerde büyüme rakamlarının normalleşmesini bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Selçuk Ecza, beklentilerin üzerinde, yıllık bazda %3 düşüşe  karşılık gelen 247mn TL net kar açıkladı. (IŞY: 205mn TL, piyasa 221mnTL).

Beklentilerimizin gerçekleşen üzerinde gerçekleşen satış  büyümesi ve güçlü operasyonel gider kontrolü beklentilerimizde  sapmanın temel nedenleri oldu. Selcuk Ecza'nın satışları 1Ç20'de  yıllık bazla %33 artışla, beklentilerin üzerinde 5,52 milyar TL  gerçekleşti (IŞY: 205mn TL, piyasa 221mnTL).

Yıllık bazda ortalama %20,5 yüksek ilaç fiyatları ve Covid-19'un Türkiye'de ilk tespiti  sonrası bazı ürün gruplarında artan talep nedeni ile satış büyümesi  güçlü gerçekleşti.

Normalde ilaç fiyatlarına 2020 yılı için yapılan  artış %12,1 seviyesinde ancak, yeni fiyatlar Şubat'ın 3. Haftasından  itibaren devreye girdiği için 1Ç20'deki ortalama artış, geçen yılki  yüksek fiyat artışı (+26,4%) nedeni ile daha yüksek seviyede.

Bu  dönemde öne çekilen talep nedeni ile pazar kutu bazında yıllık bazda %8 büyüdü. Dolayısıyla ile önümüzdeki çeyreklerde büyüme rakamlarının  normalleşmesini bekliyoruz.

1Ç20 FAVÖK yıllık %5 artışla 294mn TL'ye  yükselirken, beklentilerin üzerinde gerçekleşti. (IŞY:236mn TL, piyasa 274mnTL).

Beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen satış büyümesi ve  sıkı maliyet kontrolü, FAVÖK tarafında da sapmanın temel nedenleri  oldu. Şirketin faaliyetlerinden nakit yaratımı, özellikle artan stok  gün sayısı nedeni ile negatif 100mn TL gerçekleşti. (1Ç19 operasyonel  nakit akışı: +316mn TL).

Buna bağlı olarak şirketin net nakit  pozisyonu 4Ç19'daki 806mn TL'den, 1Ç20'de 723mn TL'ye geriledi.

Sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu olmasını bekliyoruz. Selcuk Ecza için TUT tavsiyemizi koruyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar