"Şirketin 'Ticari Alacak' riski bulunmuyor"

Oyak Yatırım Menkul Değerler, vasıflı çelik distribütörü ve servis merkezi olarak da faaliyet gösteren Yükselen Çelik'e (YKSLN) bir şirket ziyareti gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım Menkul Değerler, vasıflı çelik distribütörü ve servis merkezi olarak da faaliyet gösteren Yükselen Çelik'e (YKSLN) bir şirket ziyareti gerçekleştirdi. 

Şirket yönetimi ile yapılan görüşmede iş modeli, 2019 yılı 4. çeyrek sonuçları ve 2020 beklentileri, son olarak da temettü politikası ele alındı.

Oyak Yatırım tarafından yazılı olarak yapılan açıklama şöyle: 

%14 pazar payı ile pazar lideri konumunda olan Yükselen Çelik, soğuk iş takım çeliği, sıcak iş takım çeliği, plastik kalıp çeliği,  diğer takım çelikleri, alaşımlı çelik, islah çeliği, sementasyon  çeliği, karbon çeliği ve benzeri diğer vasıflı çelik gruplarında  faaliyet göstermektedir. Şirketin toplam satışlarının %70'lik kısmı  kendi geliştirdiği marka ürünlerinin satışlarından oluşmaktadır. Kalan  kısım ise vasıflı çelik distribütörlüğü ve servis merkezi olarak  faaliyet gösterdiği operasyonlarından kaynaklanmaktadır. Renault, Tofaş, Otokar, Karsan and Tırsan şirketin dikkat çeken müşterilerinden  bazılarıdır. Yükselen Çelik yönetimi, orta ve uzun vadede katma  değerli, dayanıklı ve yüksek mar marjına sahip olan takım ve alaşımlı  çeliklerin toplam satışların içindeki payını artırmayı  hedeflemektedir. Şirket yönetimi, hem 2020 ve hem 2021 yılları için  takım çeliği kapasitesini %350 artırmayı hedeflemektedir.

 Ticari alacak riski bulunmuyor

Şirket yönetimi, nakit akışını koruma yönünden oldukça istekli bir  konumda. Bu nedenle ticari alacak riski taşımak istemiyor ve tüm  alacaklarını Euler Hermes Sigorta ve 9 banka ile yaptığı Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS) sayesinde garanti altına almıştır. Hatırlatmak gerekirse Yükselen Çelik, son 2 yılda tahsilat sorunu  yaşamamıştır. 

4Ç19 ve 2020 projeksiyonları büyümenin devam edeceğini gösteriyor

Yükselen Çelik'in 4Ç19'da 50mnTL satış geliri (yıllık bazda %102,  çeyreklik bazda %25 artış), 10.5mnTL FAVÖK (yıllık bazda %13,  çeyreklik bazda %53 artış) ve 11mnTL net kar (yıllık bazda %2,  çeyreklik bazda %292 artış) açıklamasını bekliyoruz. Önümüzdeki sene,  yüksek kar marjına sahip olan takım ve alaşımlı çeliklerin satış  hacminde yaşanabilecek ciddi bir artış neticesinde şirketin 230mnTL  satış geliri (yıllık bazda %39 artış), 51mnTL FAVÖK (yıllık bazda %51  artış) ve 45mnTL (yıllık bazda %87 artış) net kar kaydetmesini bekiyoruz. 

 Son çeyrek finansalları ile net nakit pozisyonunda olması bekleniyor. 9M19 finansallarına göre, Yükselen Çelik'in 70mnTL net borç  pozisyonu bulunuyor. Bu rakam 2.2x net borç/FAVÖK rasyosuna işaret ediyor. Ancak 4Ç19 ile birlikte i) 65mnTL tutarındaki net halka arz  geliri ve ii) Tuzla'da atıl konumda bulunan fabrika binası ve arsa  satışından elde edilen 33.4mnTL tutarındaki gelir sayesinde (ekspertiz  değerinin %22 üzerinde bir satış) şirketin net nakit pozisyonuna  geçmesini bekliyoruz. Şirket yönetimi, 2020 yılında net nakit  pozisyonunu başabaş noktasında kapatmayı hedefliyor. 

Nakit ya da pay biçiminde temettü dağıtabilir

 Yükselen Çelik geçtiğimiz günlerde temettü politikasını açıkladı  ve şirket yönetimi 2020 finansallarından itibaren, dağıtılabilir kârın  minimum %30'luk tutarını nakit temettü şeklinde dağıtmayı  hedeflediğini bildirdi. 2020 yılında ise şirket, işletme sermayesini  korumak için nakit temettü dağıtmak yerine, pay biçiminde (bedelsiz)  temettü dağıtmayı tercih edebilir."

Analizin tamamı için:

http://eposta.oyakyatirim.com.tr/Dosya/CAACRHQQZP2RLLRB/oyak-yukselen-celik-ziyaret-notu-27-01-2020?userCode=c75838d4-bb92-49d2-be8e-5b0a86c33b05

 

 

YKSLN YUKSELEN CELIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 21.6
Satış 21.78
Değişim -1.5%
Son Değer 21.6
En yüksek 24.24
En düşük 21.6
Haftalık Değişim 4.2471%
Aylık Değişim 32.0293%
Yıllık Değişim 52.3272%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar