Şişecam'a 550 milyon euroluk kaynak

Şişecam, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 550 milyon Euro tutarında kredi sözleşmesi imzaladı. Kredinin bir bölümü 6 Kasım itibarıyla şirkete aktarıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şişecam (SISE), Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 550 milyon Euro tutarında uzun vadeli kredi sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yaptığı açıklamaya göre, söz konusu kredi; Tarsus Düzcam Fabrikası yatırımının finansmanı, Türkiye'deki mevcut tesislerin işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması ve kısa vadeli kredilerin refinansmanı amacıyla kullanılacak.

Kredi Detayları

Toplam kredi hacminin:

150 milyon Euro’luk kısmı, 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 7 yıl vadeli,

Kalan kısmı ise yine 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere 5 yıl vadeli olarak düzenlendi.

Açıklamada ayrıca, 296 milyon Euro’luk kısmın 6 Kasım 2025 itibarıyla Şişecam hesaplarına aktarıldığı belirtildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar