Soda Sanayi hisse yorumu ve teknik analizi

Bizim Menkul Değerler, Soda Sanayi için 6,60 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu ve model portföyünde tuttu. Analizde yüzde 17'lik getiri potansiyeline işaret edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"%17,0 Getiri Potansiyeli…

2020 ilk çeyrek itibarıyla konsolide net satışlar önceki yılın  aynı dönemine göre %24,1 artışla 1.176 mTL, brüt kar ise %42,3 artışla 424,5 mTL olarak gerçekleşmiştir. 2020 ilk çeyrekte 574 bin ton soda  külü, 35 bin ton krom kimyasalları, 15,5 bin ton da cam elyaf satışı  gerçekleştirmiştir.

Soda ürünlerinin kapasite kullanım oranı %97  olarak gerçekleşmiş olup, cam elyaf ürünlerinde ise kapasite kullanımı %65'ten %100'e yükselmiştir.

Soda, 2020 yılının birinci çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı  dönemine göre %54,7 artışla 309,4 mn TL FAVÖK, %41,5 artışla 403,1 mn TL net kar elde etmiştir. Şirket 1Ç19'a kıyasla brüt kar marjını 4,6,
FAVÖK marjını 5,2 ve net kar marjını ise 4,2 puan arttırmıştır.

Şirketin vergi öncesi karı 1Ç19'a kıyasla %76 artmasına karşın vergi  giderlerindeki yaşanan 120 mTL'lik artışın etkisiyle dönem net  karındaki artış %41,5 ile sınırlı kalmıştır. Finansman gelirlerindeki  net artış ve bu artışın büyük bölümünün kambiyo karlarındaki artıştan  elde edilmesi, dövizin operasyonel olmayan faaliyetler üzerinde de  etkisinin fazla olduğunu göstermektedir.

Şirket için pozitif katalizörler net nakit pozisyonu, yüksek Z  skor (Finansal Derece), yüksek nakit üretme kabiliyeti, TL'de yaşanan  değer kaybı uzun döviz pozisyonu ve ihracat oranı, zengin hammadde  kaynaklarına yakınlık, limana yakınlık nedeniyle sağlanan maliyet  avantajı, enerji ve petrol fiyatlarındaki düşüş, ABD'de devam eden  soda külü yatırımı ve ilerleyen dönemde Şişe Grubu şirketlerinin  birleşme durumundan kaynaklanacak sinerji olarak sıralanabilir.

Temel riskler ise şirket değeri için değişken sayısının oldukça  fazla olmasının (kur, emtia, iştirak vb.) doğal bir sonucu olarak  kısmi karmaşa iskontosu ve koronavirüs nedeni ile azalan küresel arz  ve talep, en büyük müşterilerden biri olan Avrupa'nın ekonomik  durumuna dair kaygılar olarak gösterilebilir.

Tahmini Ağustos ayı gibi tamamlanması beklenen birleşmede ayrılma  hakkı fiyatı 6,39 TL olarak belirlenirken 29 Mayıs'ta yapılacak pay  başı 0,245 TL temettü sonrası 6,14 TL olacaktır. Soda Sanayii için 2020 beklentilerine göre yaptığımız çarpan değerlemesi sonucunda  ulaştığımız 6,60 TL hedef fiyatla endeks üzerinde getiri tavsiyesi ile  model portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz.

Ayrılma hakkı fiyatının da  yatırımcılar için kısa vadeli bir getiri garantisi sunduğunu  düşünmekteyiz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar