Son anket: Biden kritik eyaletlerde önde

ABD'de seçim haftasına girilirken, Demokrat aday Joe Biden anketlere göre kritik olarak değerlendirilen eyaletlerde önde. Bunun yanında anketler tüm ülke düzeyinde de Biden'ın rakibi Başkan Trump'ın önünde olduğunu gösteriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de 3 Kasım seçimleri yaklaşırken, seçimlerden önce son haftasonunda gelen anketler Demokrat aday Joe Biden'ın yarışı önde götürdüğünü gösterdi.

The New York Times/Siena College anketine göre 2016'da Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazandığı Florida, Arizona, Wisconsin ve Pennyslyvania'da Biden rakibi Trump'ın önünde görünüyor.

CNN tarafından düzenlenen ankette de önceki seçimde Trump'ın kazandığı Arizona, Michigan ve North Carolina'da yarışı Biden'ın önde götürdüğü kaydedildi. Bu bölgelerdeki seçmenler Biden'ı ABD'yi birleştirebilecek bir lider olarak görüyor.

ABC/Washington Post anketi Florida'da Trump'ın oyunu yüzde 50, Biden'ın oyunu ise yüzde 48 olarak gösterirken, Pennsylvania'da bu durum yüzde 51'e yüzde 44 ile Biden lehine.

 Ülke genelinde yapılan hemen tüm anketleri derleyen "Real Clear Politics" adlı siyasi analiz sitesine göre son anketlerde Biden, Trump karşısındaki üstünlüğünü koruyor.

Erken oy sayısı 93 milyonu geçti

Öte yandan ABD'de halen devam eden erken oy sürecinde kullanılan oy sayısının 93 milyonu geçtiği bildirildi.

ABD'de seçimlerindeki oy sayılarını derleyen "Elections Project" adlı sitenin verilerine göre 1 Kasım itibarıyla ülkede kullanılan erken oyların sayısı 93.2 milyonu aştı.

Yaklaşık 59 milyon oy posta yoluyla kullanılırken, yaklaşık 34 milyon oy da seçim merkezlerinde kullanıldı.

Aynı siteye göre ABD'de bu yılki seçimlerde 150 milyondan fazla oy kullanılması bekleniyor.

Kategoriler Gündem
Yorumlar