Sosyal medyayı sallayan piyasa yorumu

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan bundan tam beş ay önce piyasalarda ileri vadeli işlem emirlerinde olağan dışı bir hareket olduğunu söylemişti. O video dün Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehditlerinin ardından sosyal medyada gündem oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ekonomisini Suriye operasyonu sebebiyle tehdit ettiği açıklamasının ardından dolar/TL hareketlendi. Dolar 5.80’in üstüne çıktı. Sosyal medyada ise enteresan bir yorum gündem oldu.

8 Mayıs 2019 tarihinde yani bundan tam beş ay önce Bloomberg HT'de yayımlanan Küresel Piyasalar isimli programda konuşan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan 8 Ekim tarihli vadeli işlemlere dikkat çekerek oldukça yoğun bir alım satım faaliyeti olduğunu fakat sebebini bilmediğini söyledi.

 

“Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum”

Manukyan, döviz üzerinden aylar öncesinden 8 Ekim 2019’a yönelik yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek, “Ekim’in 8’ine 150 milyon dolarlık alma-satma tarafına opsiyon yazılmış. Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum” ifadelerini kullanmış.

Manukyan yorumunda 8 Mayıs 2019 tarihinden beş ay sonrası için dolar alım satımı hakkında yoğun işlem trafiği olduğunu söylemişti. Manukyan’ın yorumları sosyal medyada gündem oldu.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar