S&P, ABD büyüme tahminini revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. ABD ekonomisi içini 2021 ve 2022 yılı GBYH büyüme tahminlerini yüzde 4,2 ve 3,0'dan yüzde 6,5 ve yüzde 3,1'e çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, ABD ekonomisinde toparlanmanın hızlanmaya başladığı konusunda iyimser olduğunu bildirdi.

ABD ekonomisi için 2021 ve 2022 yılı GBYH büyüme tahminlerini yüzde 4,2 ve 3,0'dan yüzde 6,5 ve yüzde 3,1'e çıkaran S&P, ABD ekonomisinde yeniden bir resesyon yaşanması olasılığının da Aralık ayındaki yüzde 20-25'ten yüzde 10-15'e indiğini vurguladı.

S&P'nin ABD Baş Ekonomisti Beth Ann Bovino yaptığı açıklamada, "Herkes gelecek aydan başlayarak fiyatların zıplamasını bekliyorlar. Başkan Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık yardım paketi ile ateşlenen yeniden açılma partisinin enflasyonu aşırı hızlı yükseltmesi bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ancak enflasyonda bu artışın geçici olacağına inandıklarını belirten S&P, hala yüksek olan işsizlik oranının ve düşük olan enflasyon karşısında Fed'in faizleri 2023'ün ikinci yarısına kadar faizleri sabit tutacağına öngördüklerini de vurguladı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar