S&P iki ülkenin notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), İngiltere'nin uzun ve kısa vadeli kredi notunu "AA/A-1 " ve not görünümünü "durağan" olarak teyit etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere'nin kredi notu ve görünümünün teyit edildiği bildirildi.

Açıklamada, İngiltere'nin hızlı aşı uygulamasının ekonominin bu yıl aşamalı olarak yeniden açılmasına izin vererek, 2021 ve 2022'de Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) büyümesinde güçlü bir toparlanma sağlayacağı aktarıldı.

Avrupa Birliğine (AB) erişimin sınırlanmasının toparlanma üzerinde baskı oluşturacağına işaret edilen açıklamada, devlet desteklerinin geri çekilmesiyle kamu açığının bu yıl daralmaya başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, İngiltere'nin uzun ve kısa vadeli, yerel ve döviz cinsinden kredi notunun "AA/A-1 " ve not görünümünün "durağan" olarak teyit edildiği kaydedildi.

İtalya'nın notu da teyit edildi

S&P'den yapılan bir diğer açıklamada, İtalya'nın uzun ve kısa vadeli kredi notunun "BBB/A-2" ve not görünümünü "durağan" olarak teyit edildiği bildirildi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar