S&P, THY’nin notunu düşürdü

Standart & Poor's koronavirüsün etkisiyle havayollarında yaşanan talep zayıflamasından dolayı Türk Hava Yolları'nın kredi notunu B+  seviyesinden B seviyesine düşürürken, durağan olan not görünümünü negatif izleme olarak değiştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

S&P kredi notumuzu B+ seviyesinden B seviyesine düşürürken, durağan olan not görünümünü negatif izleme olarak değiştirdi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor's (S&P) Covid-19 salgınının etkisiyle havayollarında yaşanan talep  zayıflamasından dolayı 20.03.2020 tarihinde Türk Hava Yolları'nın  kredi notunu B+ seviyesinden B seviyesine düşürmüştür ve durağan olan  not görünümünü negatif izleme olarak değiştirmiştir.

Bu gelişme ile birlikte, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş  olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi  Sertifikaları'nın notunu da BB+ seviyesinden BB seviyesine düşürmüştür  ve görünümü negatif izleme olarak belirtmiştir. "

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar