S&P: 'TL'ye olan güveni daha da zedeleme riski var'

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard and Poor's, TCMB'nin piyasaya döviz müdahalesini değerlendirdi. S&P, 'ödünç alınmış' rezervleri kullanarak liraya olan güveni daha da zedeleme riski yarattığını ve son gelişmelerin Türkiye'nin mevcut kredi notunu riske attığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

'Ödünç alınan' lira rezervlerini kullanan Türkiye daha fazla zarar görme riskiyle karşı karşıya-Sputnik

Kredi değerlendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Türkiye'nin, döviz kurunu dengelemek için 'ödünç alınmış' rezervleri kullanarak liraya olan güveni daha da zedeleme riski yarattığını ve son gelişmelerin Türkiye'nin mevcut kredi notunu riske attığını söyledi.

Reuters'a gönderdiği açıklama metninde S&P, Merkez Bankası'nın elindeki döviz rezervinin büyük bir kısmının ödünç alındığını belirtti. Kredi değerlendirme kuruluşu söz konusu ödünç almanın, dolaylı olarak hane halklarından döviz ve altın mevduatlarına karşı zorunlu karşılıklar yoluyla ya da swap hatları aracılığıyla Türk ticari bankaları üzerinden gerçekleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin kredi notunu B+ olarak değerlendiren S&P, "Döviz kurunu savunmak için ödünç alınan bu rezervlerin kullanılması, liraya olan güvene daha da zarar verme ve muhtemel finansal istikrar sorularını gündeme getirme riski taşıyor gibi görünüyor" ifadelerine yer verdi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar