SPK haftalık bülteni yayımlandı - 09 Mayıs 2019

Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye İş Bankasının 1 milyar euro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı... SPK haftalık bültenine göre, kurul Tat Gıda Sanayi'nin 150 milyon lira, Nurol Yatırım Bankası'nın 600 milyon lira, Ak Finansal Kiralamanın 1 milyar 350 milyon lira, Türkiye İş Bankasının 1 milyar euro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, kurul Tat Gıda Sanayi'nin 150 milyon lira, Nurol Yatırım Bankası'nın 600 milyon lira, Ak Finansal Kiralamanın 1 milyar 350 milyon lira, Türkiye İş Bankasının 1 milyar euro tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

Kurul, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin yüzde 24 oranındaki paylarının Ziraat Finansal Kiralama AŞ’den Ziraat Katılım Bankası AŞ’ye devrine izin verilmesi başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verdi.

 

“Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber”in “6.8. TEFDP” maddesinin başlığının “6.8. TEFAS” olarak değiştirilmesini kararlaştıran SPK, söz konusu maddenin iki bendinin de değiştirilmesini kararlaştırdı.

Maddenin değiştirilen bentlerine göre, "Özel fon, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, garantili fon ve koruma amaçlı fonların katılma payları Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nda işlem görmeyecek. Para piyasası fonları, para piyasası katılım fonları, kısa vadeli tahvil ve bono fonları, kısa vadeli kira sertifikaları katılım fonları ile serbest fonların (farklı para birimleri üzerinden alınıp satılan pay grupları ayrı ayrı olmak üzere) katılma payları ise ancak kurucunun talebi olması halinde Platform kapsamına alınabilecek. Serbest fonların katılma payları Platform kapsamında da sadece nitelikli yatırımcılara satılabilecek."

Kurul ayrıca serbest fonların katılma paylarının Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nda işlem görmesine ilişkin uygulamanın İstanbul Takas ve Saklama Bankası AŞ tarafından konuyla ilgili olarak yapılacak duyuru ile başlamasına karar verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar