SPK haftalık bülteninde hangi kararlar alındı?

SPK, Yükselen Çelik AŞ'nin iç kaynaklardan 43 milyon 310 bin lira bedelsiz sermaye artırımı onaylanırken, Kurul, Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 120 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımını kabul etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bereket Varlık Kiralama AŞ'nin 15 milyar TL nominal ihraç tavanlı Yönetim Sözleşmesine, Sahipliğe ve Alım- Satıma Dayalı Kira Sertifikası ihracına ve TF Varlık Kiralama AŞ'nin 5 milyar TL nominal ihraç tavanlı olmak üzere Yönetim Sözleşmesine, Sahipliğe ve Alım-Satıma Dayalı Kira Sertifikası ihracına onay verdi.

SPK haftalık bültenine göre, Kurul, Halk Varlık Kiralama AŞ'nin 200 milyon lira nominal ihraç tavanı olmak üzere Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası ihracına, Emlak Varlık Kiralama AŞ'nin 50 milyon lira nominal ihraç tavanlı olmak üzere Yönetim Sözleşmesine Dayalı Kira Sertifikası ihracına, Bereket Varlık Kiralama AŞ'nin 15 milyar TL nominal ihraç tavanlı Yönetim Sözleşmesine, Sahipliğe ve Alım- Satıma Dayalı Kira Sertifikası ihracına ve TF Varlık Kiralama AŞ'nin 5 milyar TL nominal ihraç tavanlı olmak üzere Yönetim Sözleşmesine, Sahipliğe ve Alım-Satıma Dayalı Kira Sertifikası ihracına onay verildi.

Yükselen Çelik AŞ'nin iç kaynaklardan 43 milyon 310 bin lira bedelsiz sermaye artırımı onaylanırken, Kurul, Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 120 milyon lira tutarında bedelli sermaye artırımını kabul etti. Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından ihraç edilecek paylar şirketin mevcut ortakları Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ ile D Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret AŞ tarafından satın alınacak.

Kurul, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 750 milyon liralık, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 1 milyar 400 milyon liralık, Denizbank AŞ'nin de 25 milyar liralık Tahvil/Finansman Bonosu türündeki ihracına onay verdi.

Yeni faaliyet izinleri

SPK bültenine göre, İstanbul Portföy Yönetimi AŞ Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi ve katılma paylarının ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verildi.

Ayrıca Oyak Portföy Yönetimi AŞ'nin Oyak Portföy Yönetimi AŞ Fon Sepeti Şemsiye Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına kararlaştırıldı.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ'nin özel durum açıklamalarına ilişkin olarak yapılan inceleme sonucunda, çeşitli tutarlarda idari para cezalarının uygulanmasına karar verildi.

Ege Profil Ticaret ve Sanayi AŞ (EGPRO) pay piyasasında 13.11.2019-22.11.2019 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Halide Atay ve Veysi Atay'a çeşitli tutarlarda idari para cezası uygulandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar