SPK, Tureks'teki Hakan Dıravacı'nın işlemlerine cezayı kesti

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Tureks Turizm pay piyasası  işlemleriyle ilgili Hakan Dıravacı'ya 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  getirdi. Tureks Turizm geçtiğimiz hafta halka arz olmuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, Tureks Turizm pay piyasası işlemleriyle ilgili bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Tureks Turizm pay piyasası  işlemleriyle ilgili bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  getirdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş. (TUREX) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan  fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 6362 sayılı
SPKn'nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve  yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn'nun 128/1-(a)  maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin  engellenmesi amacıyla  6362 sayılı SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1  sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca  Hakan Dıravacı hakkında 16.04.2021  tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici  işlem yasağı uygulanmasına karar verildi. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar