SPK'dan 5 kişiye idari para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PEKGY) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili 5 kişiye idari para cezaları verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, Peker GYO pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili 5 kişiye idari para cezaları verdi

SPK haftalık bültende yer alan karara göre, PEKGY pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırılması nedeniyle VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (f) bentler uyarınca Muhammed Yarız'a
53 bin 748,06 TL, Hakan Topal'a 172 bin 468,62 TL, Özkan Özdemir'e 3 milyon 82 bin 437,74 TL, Mertcan Kaya'ya 53 bin 695,64 TL, PEKGY pay piyasasında, noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın bir başkasına hesabı kullanmak suretiyle işlem gerçekleştirmesi nedeniyle VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler  Tebliği’nin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca  Muhammed Yarız'a 30 bin 961,00 TL ve PEKGY pay piyasasında, noter marifetiyle düzenlenmiş bir vekaletname ile yetkilendirme olmaksızın bir başkasına hesabını kullandırmak suretiyle işlem gerçekleştirilmesine imkan sağlaması nedeniyle VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği’nin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi uyarınca Adnan Başdemir'e 30 bin 961,00 TL idari para cezası verildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar