SPK'dan 5 kişiye para cezası

SPK, aralarında Galip Öztürk ve Ali Ziya Sesel'in de olduğu 5 kişiye idari para cezası verdi. SPK haftalık bülteninde, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OZGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda,OZGYO pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmaktan. SPK'nın VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5 inci maddesinin birinci...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bülteninde, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (OZGYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda,OZGYO pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmaktan. SPK'nın VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (f) betlerine göre,

Metro Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye 2.056.891,32 TL , Ayten ÖZTÜRK ÜNAL’a 1.719.645,76 TL , Galip ÖZTÜRK’e 196.066,80 TL ve Metro Portföy Yönetimi A.Ş.’ye ise 774.736,00 TL idarî para cezası uyguladı.

 

SPK, Fatih Karataş'a ise IDGYO pay piyasasındaki işlemleri ve başkasının hesabını kullanarak işlem gerçekleştirmesi nedeniyle toplam  861 bin TL idari para cezası verdi.

SPK ayrıca Ali Ziya Sesel hakkında ALARK pay piyasasındaki şüpheli işlemleri nedeniyle 24 bin 672 TL idari para cezası verdi.

SPK son olarak Ali Osman Günay'a da MCTAS pay piyasasındaki şüpheli işlemleri nedeniyle 242  bin TL idari para cezası verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar