SPK'dan 6 şirketin sermaye artırımına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteni yayınlandı. Bültende, Kurul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 6 şirketin sermaye artırımı başvurusunun onaylandığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BEDELLİ SERMAYE ARTIRIMLARI

Çelik Halat (#CELHA)

Çelik Halat SPK onayının ardından, 16.500.000 TL olan mevcut sermayesini halka arz yöntemiyle 25.000.000 TL artırarak 41.500.000 TL'ye yükseltecek.

Güler Yatırım Holding (#GLRYH)

Kurul'dan onay alan Güler Yatırım Holding, 30.000.000 TL değerindeki çıkarılmış sermayesini halka arz yöntemiyle 90.000.000 TL yükselterek 120.000.000 TL'ye artıracak.

İzmir Demir Çelik (#IZMDC)

İzmir Demir Çelik, 375.000.000 TL seviyesinde bulunan mevcut sermayesini halka arz yöntemiyle 1.125.000.000 TL yükselterek 1.500.000.000 TL'ye çıkaracak.

BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI

Avrasya GMYO (#AVGYO)

Bedelsizine onay çıkan Avrasya GMYO, 72.000.000 TL değerindeki sermayesini 39.600.000 TL artırarak 111.600.000 TL'ye çıkaracak.

ŞARTLI ONAY VERİLEN SERMAYE ARTIRIMLARI

Diriliş Tekstil (#DIRIT)

SPK, Diriliş Tekstil'in 10.650.000 TL'lik mevcut sermayesini tahsisli olarak 4.500.000 TL yükselterek 15.150.000 TL'ye çıkarmak için yaptığı başvuruya şartlı onay verdi.

Dirliş Tekstil'in sermaye artırımı başvurusuna ilişkin Kurul'un açıklamasına şu ifadelere yer verildi:

Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (Şirket) 50.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içinde 10.650.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanmak suretiyle, Borsa İstanbul A.Ş.’nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde belirlenecek (baz fiyattan ve nominal değerden aşağı olmamak üzere) pay satış fiyatı esas alınmak suretiyle 4.500.000 TL satış bedeli karşılığı nominal tutarda artırılması nedeniyle ihraç edilecek ve tahsisli olarak 2.500.000 TL Canser YALÇINAR’a, 1.500.000 TL Savaş KOLLİK’e ve 500.000 TL Sibel ASLAN’a satılacak paylara ilişkin ihraç belgesinin;

a) Şirket tarafından Borsa’ya yapılacak başvuru sonucu hesaplanacak pay satış fiyatı esas alınmak suretiyle, ihraç edilecek payların nominal tutarının tespit edilmesi ve ihraç belgesinin nominal tutar ve fiyat bilgisini içerecek şekilde düzeltilmesi,

b) İhraç edilecek payların Canser YALÇINAR, Savaş KOLLİK ve Sibel ASLAN’ın Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdindeki hesaplarına geçtiği tarihten itibaren 2 yıl süreyle Borsa’da satılmasının ve Borsa’da satılması sonucunu doğuracak işlemlerde bulunulmasının kısıtlanması şartlarıyla onaylanmasına karar verilmiştir.

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (#NUGYO)

Nurol GYO, Kurul'a 295.000.000 TL'lik sermayesini 190.000.000 TL artırmak için başvuruda bulunmuştu. SPK, şirketin başvurusuna şartlı onay verdi.

SPK bülteninde, Nurol GYO'nun başvurusuyla ilgili kararda şu ifadelere yer verildi:

Nurol Holding A.Ş.’ye Borsa İstanbul A.Ş.’nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde tespit edilen baz fiyata %10 oranında iskonto uygulanması suretiyle bulunan (nominal değerden aşağı olmamak üzere) pay fiyatından az olmamak üzere belirlenecek fiyattan toplam satış tutarı 190.000.000 TL olacak şekilde, ortakların yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanarak tahsisli olarak satılacaktır.

a) Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin (Şirket) 400.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 295.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak toplam satış tutarı 190.000.000 TL olacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.’nin (Borsa) Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü (TSP Prosedürü) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar artırılması ve sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek B grubu payların tamamının halka arz edilmeksizin, tahsisli satış yöntemi ile Nurol Holding A.Ş.’ye (Nurol Holding) satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebinin, tahsisli sermaye artırımının TSP Prosedürü çerçevesinde tespit edilen baz fiyata %10 oranında iskonto uygulanması suretiyle bulunan (nominal değerden aşağı olmamak üzere) pay fiyatından az olmamak üzere belirlenecek satış fiyatı üzerinden yapılması ve pay satış fiyatı üzerinden hesaplanacak nominal sermaye tutarı kadar artırılması suretiyle, olumlu karşılanmasına,

b) Nurol Holding tarafından satın alınan payların aynı fiyattan Kurulumuz Karar tarihi itibarıyla Şirket paylarına sahip olan yatırımcılara talep etmeleri halinde kendi payları oranında satılması zorunluluğu getirilmesine ve Nurol Holding tarafından konuya ilişkin bir duyurunun Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanması ve duyuruda Nurol Holding tarafından belirlenen iki iş günü süreyle yatırımcıların Nurol Holding’ten talepte bulunabileceklerinin belirtilmesi gerektiği hususunun Şirket’e ve Nurol Holding’e bildirilmesine,

c) Sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payları tahsisli olarak satın alacak olan Nurol Holding’in söz konusu payları Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) nezdinde hesabına geçtiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa’da satmasının kısıtlanmasına ve benzer şekilde sermaye artırım işlemi sonrasında Nurol Holding tarafından satılan payları satın alacak yatırımcıların da bu işleme konu olan payları bu bentte belirtilen tarihten itibaren 1 yıl süreyle Borsa’da satmasının kısıtlanmasına ve bu amaçla gerekli işlemlerin tesis edilmesi için MKK’ya bilgi verilmesine karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar