SPK'dan Avrupa Yatırım Holding'e para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) hakkında yürütülen incelemeyi tamamladı ve para cezası kesilmesine karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre Avrupa Yatırım, şirketin Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.’ye olan döviz cinsinden kredi borcuna ilişkin yeniden yapılandırma görüşmelerinin sonuçlanması konusunda gerekli özel durum açıklamasını yapmaması sebebiyle 30 bin 961 lira idari para cezasına çarptırıldı.

SPK ceza kararıyla yatırımcılara uyarı niteliğindeki şu bilgileri paylaştı:

"Yapılacak ilk genel kurul toplantısında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmekte olup, idari para cezasına konu eylemler nedeniyle, varsa zarara uğrayan yatırımcıların yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açmaları mümkündür."

 

AVHOL AVRUPA YATIRIM HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 47.34
Satış 0
Değişim 4.3%
Son Değer 47.34
En yüksek 47.34
En düşük 43.18
Haftalık Değişim 9.9907%
Aylık Değişim 10.6591%
Yıllık Değişim 56.0316%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar