SPK'dan bir kişiye 6 ay işlem yasağı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Penguen Gıda pay piyasasında  gerçekleştirilen işlemler ile ilgili Mustafa Kemal Demirel hakkında 6 ay süreyle işlem  yasağı getirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK'nın kararında şöyle denildi:

"Penguen Gıda Sanayi A.Ş. (PENGD) tarafından 29.05.2020 tarihinde

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yapılan, yatırımcıların kararlarını  etkileyebilecek nitelikteki özel durum açıklamasının öncesinde ve  sonrasında PENGD pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde, 6362  sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) “Bilgi Suistimali” başlıklı 106 ncı maddesinde sayılan fiillerin işlendiğine dair makul şüphe  bulunması nedeniyle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 1  inci maddesi çerçevesinde piyasanın rekabetçi bir ortamda etkin bir  şekilde işleyişinin sağlanması ve yatırımcıların hak ve yararlarının  korunmasını teminen, SPKn’nun 128/1-(a) maddesine dayanarak  SPKn’nun  101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/1  ve 6/1 maddeleri uyarınca  Mustafa Kemal DEMİREL hakkında 24.06.2020 tarihli işlemlerden başlamak üzere  borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar  verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar