SPK’dan ‘usulsüz halka arz’ açıklaması

SPK’dan yapılan yazılı açıklamada, Doğalkaz Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret AŞ’nin ‘Usulsüz halka arz ve izinsiz sermaye piyasası faaliyeti’ kapsamında şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Nurettin Çelik hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği belirtildi...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK’dan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Doğalkaz Ördek Yetiştiriciliği Entegre Sanayi Ticaret AŞ’nin (Şirket) işlem ve faaliyetlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında incelenmesi neticesinde; Şirket sermayesini temsil eden payların satın alınması için genel bir çağrıda bulunularak kar payı vaat edilmesi ve bu genel çağrının devamında pay satışlarının gerçekleştirilmesi nedeniyle; SPKn’nun ‘Usulsüz halka arz ve izinsiz sermaye piyasası faaliyeti’ başlıklı 109 uncu maddesinin ilk fıkrasında tanımlanan suçun unsurlarının tekemmül ettiği tespit edilmiştir.

Bu kapsamda;

a) Şirket’in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Nurettin ÇELİK hakkında SPKn’nun 109'uncu maddesi uyarınca işlem yapılmak üzere SPKn’nun 115'inci maddesi kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına,

b) Yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması ve SPKn’na aykırı ihracın doğurduğu sonuçların ortadan kaldırılmasını teminen SPKn’nun 91'inci maddesi kapsamında gerekli tedbirlerin alınmasına, karar verilmiştir.”

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar