SPK'den dört kişiye para cezası

SPK haftalık bülteni yayımlandı. Kurul aldığı karar doğrultusunda Denge Yatırım Holding pay piyasasında gerçekleşen işlemlerle ilgili bir kişiye idari para cezası verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Denge Yatırım Holding pay piyasasında gerçekleşen işlemlerle ilgili bir kişiye idari para cezası verdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Muhammed Seylan Bilgi'ye DENGE pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmaktan VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (f) bentleri uyarınca 38.308 TL idari para cezası verildi.

Kurul ayrıca, Mehmet Emre Cihangir'e SNGYO pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmaktan VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler
Tebliği'nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (f) bentleri uyarınca 816.640,5 TL idari para cezası,  BRKSN pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmaktan VI-104.1 Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (f) bentleri uyarınca Celal Karataş'a  100.970,48 TL, İsa Boğaz'a 49.344,00 TL idari para cezaları verildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar