Sudan'da ordu yönetime el koydu

Sudan'da yönetime el koyan ordu olağanüstü hal ilan etti, Cumhurbaşkanı Beşir tutuklandı. Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, ordunun yönetime el koyduğunu, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, ordunun yönetime el koyduğunu, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini ve Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını bildirdi.


Bakan, askeri konseyin iki yıl geçiş dönemi süresince görev yapacağını ve bu geçiş dönemi sonunda seçimlerin yapılacağını söyledi.


Ülkede anayasa çalışmaları askıya alındı, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimleri de feshedildi. Ayrıca 1 ay boyunca saat 19.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi.


Sudan ordusu bu sabah önemli devlet kurumlarını kuşatmış, iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başlamıştı.


Sudan hükümet kaynakları da sabah saatlerinde yaptıkları açıklamada Beşir'in görevinden ayrıldığını ve ülkeyi yönetecek geçici askeri konsey kurmak için istişareler yürütüldüğünü belirtmişti.


Ülke, 19 Aralık 2018'den bu yana hayat pahalılığının protesto edildiği ve 30 yıldır görevde olan Cumhurbaşkanı Beşir'in gitmesinin istendiği protesto gösterilerine sahne oluyordu.

Kategoriler Gündem
Yorumlar