TAV Havalimanları hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Tav Havalimanları için 38,00 TL hedef fiyatla 'Al' tavsiyesini korudu. Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle Şirketin uğrayacağı kâr kayıpları nedeniyle DHMİ’den alması beklenen tazminata ilişkin belirsizliğin, hedef  fiyata yönelik en önemli risk unsuru olduğu belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporu şu şekilde:

“TAV Havalimanları Holding (TAVHL) 2Ç19 Finansal Sonuçları:

Beklentimize paralel operasyonel kâra karşılık net kârda pozitif  sürpriz (+)

TAV Havalimanları Holding, 2Ç19’da beklentimize paralel  operasyonel kâra karşılık, beklentimizin altında gerçekleşen net  finansman giderlerinin ağırlıklı etkisiyle tahminimizin %65 üzerinde  yıllık bazda %56,5 düşüşle 37,4 mn Avro net kâr açıkladı. Şirket  hisselerinin son 1 ayda BIST100 endeksine göre %11 negatif ayrışmasını  da göz önünde bulundurarak, beklentilerin üzerinde gelen net kâr  nedeniyle sonuçların hisse fiyatına olumlu yansıyacağını tahmin  ediyoruz. Diğer yandan, mutlak değer olarak operasyonel kârda  beklentimize paralel performansa karşılık marjların tahminlerimize  göre zayıf seyretmesini bir miktar olumsuz karşılıyor, bu gelişimin  devam edip etmeyeceğini tahminlerimiz açısından önemli bir risk unsuru  olarak görüyoruz. Daha önce ana ortağı Groupe ADP’den aldığı 300 mn Avro tutarındaki hissedar kredisini 2Ç’den itibaren net borç  hesaplamasına dâhil etmeye başlayan Holding’in solo net nakit  pozisyonu 1Ç19’daki 308 mn Avro’dan 2Ç19 sonu itibariyle 55 mn Avro’ya  geriledi. Söz konusu hissedar kredisini değerleme modelimize dâhil  ediyorduk, bu nedenle net borçtaki hesaplama değişikliğinin hedef  fiyatımıza bir etkisi bulunmamaktadır. Modelimizde herhangi bir  değişikliğe gitmiyor, Şirket hisseleri için 38,00 TL seviyesindeki  hedef fiyatımızı (KVÖ: Endeksin Üzerinde Getiri, UVÖ: AL) koruyoruz.

Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle Şirketin uğrayacağı kâr kayıpları nedeniyle DHMİ’den alması beklenen tazminata ilişkin belirsizlik, hedef  fiyatımıza ve tavsiyemize yönelik en önemli risk unsurudur."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar