TAV hissesi almak için doğru zaman mı?

Oyak Yatırım, TAV hedef fiyatını 30,50 TL'den 31,80 TL’ye yükseltti. Oyak Yatırım konu ile ilgili raporunda, TAV için 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini  koruduklarını belirtti...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"TAVHL: TAV Havalimanları, dün Tunustaki operasyonlarına ilişkin   kira imtiyaz ve borç tarafında yapılandırma açıklamıştır.

Şirket, Tunustaki iki havalimanını işletme imitiyazına 2047 yılına kadar  sahiptir. Yolcu ücretinde yukarı yönlü revizyon ve ciroya uygulanan kira ödeme oranlarında yakın yıllar için için azalma nispeten uzun vade için artış söz konusudur.

Oranların yolcu sayısına bağlanması nispeten zorlu dönemler için olumlu olsa da kuvvetli dönemlerde artan  ödemeyi beraberinde getirecektir.

Modelimizde yaptığımız revizyon hedef fiyatımızda yaklaşık %4’lük bir artışla TL31.80’e tekabül etmektedir. Şirket, Tunus’taki borç yapılandırmasını da yakında  finalize etmeyi amaçlamaktadır."

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 195.5
Satış 195.7
Değişim 2.4%
Son Değer 195.7
En yüksek 195.8
En düşük 188.7
Haftalık Değişim -5%
Aylık Değişim 6.8814%
Yıllık Değişim 82.0465%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar