TAV hissesinde hedef fiyatını yükseltti

Ak Yatırım, TAV hissesinde hedef fiyatını daha önce belirlediği 30 TL'den 32,40 TL'ye yükseltti. Aracı kurum ayrıca hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini de korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, TAV hissesinde hedef fiyatını 30,00 TL'den 32,40 TL'ye  yükseltirken, 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu.

Ayrıntılar şu şekilde:

"Hedef fiyatımızı 32.40 TL/hisse olarak yukarı revize ediyoruz (önceki 30.00 TL/hisse) Geçtiğimiz haftalarda DHMİ’nin kira ödemelerini ertelemesi ve  imtiyaz sürelerinin 2 yıl süre ile uzatılması kararı ile TAV için  hedef fiyatımızı 30.00 TL/hisse olarak revize etmiştik)

Bu sefer TAV’ın Tunus operasyonlarına ait  borcunu yeniden yapılandırması kapsamında elde ettiği 105 milyon Euro  tutarındaki kesinti yeni bir hedef fiyat revizyonunu tetikledi. Bu  gelişme sonrası hedef fiyatımızı 32.40 TL/hisse olarak yukarı revize  ediyoruz. Hisse 11,3 ve 7,3 2021T ve 2022T FD/FAVÖK ile benzerlerine  göre %30 iskontolu işlem görmektedir. Bu sebeple TAV için olumlu  görüşümüzü ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ olarak koruyoruz.

Borç yapılandırması 105 milyon Euro rahatlama sağlayacak TAV Tunus’un 9A20 itibariyle banka kredileri (371 milyon Euro) ve riskten  korunma hesaplarına (64 milyon Euro) ait toplam 435 milyon Euro  tutarındaki borç için yapılandırmanın tamamladı.

Buna göre, TAV Tunus’un banka kredisi 114 milyon Euro kesinti ile 234 milyon Euro’ya  düşürülecek (24 milyon Euro katılım hakkı dahil). 2020 sonu itibariyle
TAV’ın toplam net borcu 1,01 milyar Euro seviyesindeydi ve bunun 339  milyon Euro olan kısmı TAV Tunus’a aitti (Banka kredisi 362 milyon Euro idi). Yapılandırmanın 1Ç21 gelir tablosuna 90 milyon Euro  seviyesinde bir kerelik gelir olarak yansıtılması bekleniyor.

Tunus yapılandırması uzun zamandır masadaydı

Arap Baharı ve Tunus’ta 2015 yaşanan olayların ardından, Tunus’taki yetkili idareler ve finansman sağlayan kuruluşlar ile TAV Tunus’un kira ödemeleri ve borç yapısı için yapılandırma görüşmeleri  başlatılmıştı. 2019’un Kasım ayında ülkede TAV’ın işlettiği iki  havalimanının kira ödemeleri ve yolcu gelirleri ile ilgili yapılan  değişiklikler bu yönde atılan ilk adımlar olmuştu.

TAV için olumlu haber akışı devam edebilir

Türkiye’deki havalimanları için geçtiğimiz haftalarda DHMİ’nin  almış olduğu önemli kararların benzerlerini, TAV’ın Türkiye dışında  işlettiği havalimanları için de elde edebileceğini düşünüyoruz.

Bu  yönde gelebilecek haber akışı hisse performansını olumlu  etkileyecektir. Diğer taraftan, TAV’ın 2019 sonuna doğru sürecini  başlattığı Kazakistan’ın Uluslararası Almati Havalimanı satın alma  işlemlerinin tamamlanması da hisse için yakın vadeli katalizör görevi  görebilir."

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 195.5
Satış 195.7
Değişim 2.4%
Son Değer 195.7
En yüksek 195.8
En düşük 188.7
Haftalık Değişim -5%
Aylık Değişim 6.8814%
Yıllık Değişim 82.0465%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar