TAV için AL tavsiyesi verdi

Şeker Yatırım, TAV için 33,15 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Grup’un önümüzdeki dönemlerde faaliyetlerini genişletme yönündeki  girişimleri ile ilgili gelişmelerin Grup paylarının adil değerlerine  yaklaşmasında katalist görevi görebileceğini düşünmekteyiz. AL  önerimizi sürdürmekteyiz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"TAV Havalimanları Holding, 4Ç19’da, bu dönemde vergi öncesi ¬389mn  olarak hesaplanan, Istanbul Atatürk Havalimanı’ındaki operasyonlarının  erken kapanışına bağlı olarak DHMI’den temin edilecek vergi öncesi  tazminatın kaydedilmiş olmasıyla, önceki yılın aynı döneminin 4.5x  üzerinde ve piyasa ortalama beklentisi olan ¬230mn ve tahminimiz  ¬228mn’a paralel olarak ¬223mn net kar açıklamıştır.

TAV’ın 2018 ve 2019 finansal tabloları, Grup’un konsolide satış gelirleri ve
FAVÖK’ünden Istanbul Atatürk Havalimanı’nın işletme haklarına sahip  olan TAV Istanbul rakamları hariç tutularak raporlanmıştır.

TAV Istanbul rakamları, ‘durdurulan faaliyetler’ olarak raporlanmıştır. Bu  bağlamda, DHMI bilgilendirme yazısında belirtilen ¬389mn tazmin  edilecek tutar da durdurulan faaliyetlere dahil edilmiştir. Bu  gelişme, beklentiler dahilinde olsa da, açıklamanın Grup payları  performansını olumlu etkileyebileceğini düşünmekteyiz. Bunun yanında,
Grup’un IFRIC-12’ye göre düzeltilmiş (TAV İstanbul hariç) satış  gelirleri yıllık bazda %2.0 artarak, piyasa medyan beklentisi olan  ¬163mn’un ve tahminimiz ¬157mn’un üzerinde, ¬172.1mn olarak  gerçekleşmiştir. IFRIC-12’ye göre düzeltilmiş FAVÖK’ü ise yıllık bazda
%32.5 artış göstererek ¬46.1mn’a ulaşmış, ancak piyasa medyan  beklentisi ve tahminimiz olan ¬49mn’un hafif altında gerçekleşmiştir.

Yine de FAVÖK marjı, 4Ç19’da yıllık bazda 6.2 y.p. artarak %26.8  olarak gerçekleşmiştir. TAV’ın net finansal giderleri 4Ç19’da yıllık %10.6 artarak ¬29.8mn’a yükselmiş, durdurulan faaliyetlerinden elde  edilen gelirler, ¬247.9mn olarak kaydedilmiştir (4Ç18: ¬56.1mn).

Grup’un net karı böylelikle yıllık 4.5x artarak ¬223.0mn olarak  gerçekleşmiştir. TAV’ın konsolide net borcu 4Ç19 sonunda hafif artarak  ¬813mn’a yükselmiştir (3Ç19 sonu: ¬807mn). AL önerimizi sürdürmekteyiz – TAV Havalimanları Holding, 2019 yılı  karından dağıtılacak brüt nakit temettü tutarının pay başına 1.0804059 TL olarak Genel Kurulu’na teklif edileceğini paylaşmıştır  tutar, %4.0  oranında kar pay verimine işaret etmektedir.

Grup, 2020 yılına dair  öngörülerini de paylaşmıştır. TAV, 2020 yılında toplam yolcu sayısının %3-%5, dış hat yolcu sayısının %4-%6 ve (düzeltilmemiş) FAVÖK’ünün %9-%11 oranında artabileceğini öngörmektedir. Grup, bu yıl ¬70mn-¬75mn  tutarında yatırım planlamaktadır. Grup payları için 12 aylık hedef  fiyatımızı 33.15 TL olarak yinelemekteyiz. TAVHL payları hâlihazırda  yurt dışı benzerlerinin 2020T FD/FAVÖK’lerine göre yaklaşık olarak %51  ıskonto ile işlem görmektedirler. Grup, DHMI’nin belirlediği tutarın  tazmin edilme yönteminin belirlenmesini beklemektedir.

Konu ile, ve Grup’un önümüzdeki dönemlerde faaliyetlerini genişletme yönündeki  girişimleri ile ilgili gelişmelerin Grup paylarının adil değerlerine  yaklaşmasında katalist görevi görebileceğini düşünmekteyiz. AL  önerimizi sürdürmekteyiz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar