TAV ilk çeyrekte 60 milyon Euro ciro yaptı

TAV Havalimanları yılın ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçları  açıkladı. Şirket bu dönemde 60,6 milyon euro ciro elde etti. TAV, 2021'in ilk çeyreğini 62 milyon euro net karla kapadı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TAV Havalimanları pandemi nedeniyle getirilen uçuş kısıtlamaları sonucunda  yılın ilk üç ayında iç hatlarda 3,3 milyon, dış hatlarda 1,1 milyon  yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener "2021'in ilk çeyreğinde yolcu trafiğimiz pandemi kaynaklı uçuş kısıtlamalarından etkilenmeye devam etti. Ancak, ilk çeyreğin, dış hat yolcusu mevsimselliği açısından en zayıf çeyrek olduğunu da burada eklememiz  gerekir. Örneğin, 2019 yılının ilk çeyreğinde, toplam yıllık dış hat yolcumuzun yüzde 10'una hizmet vermiştik. Mevsimselliği oldukça düşük olan iç hat trafiği ise dış hattan çok daha hızlı bir şekilde toparlanmaya devam ediyor. 2021 Mart ayı itibarıyla iç hat trafiğinde 2019 yolcusunun yüzde 46'sı seviyesine kadar ulaştık.

2021'in Şubat ayında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne yaptığımız mücbir sebep başvurusu sonuçlandı ve Türkiye'de işlettiğimiz havalimanlarının işletim süreleri ikişer sene uzatıldı. Ayrıca 2022’de yapacağımız kira ödemeleri de 2024'e ertelendi.

Borçta yaşanan düşüş nedeniyle 2021'in ilk çeyreğinde 109.0 milyon euro tutarında bir  gelir yazdık. Tunus kreditörleri ile yapılan bu verimli pazarlıklar neticesinde elde edilen bu gelir 2021'in ilk çeyreğini 62 milyon avro net karla kapamamızı sağladı.’ dedi.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar