TAV - TAVHL Havalimanları hisse yorumu ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde zarar yazan TAV hisse senedi için 30,30 TL hedef fiyatını ve 'tut' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım, TAV için 30,30 TL hedef fiyatını ve 'tut'  tavsiyesini korudu.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"TAVHL - 2Ç21 Finansal Sonuçlar: Almatı zararı azalttı

2Ç21 Sonuçları

TAV, 2Ç21 UFRS finansallarında 39 milyon avro net zarar açıkladı. Piyasa beklentisi 34 milyon avro zarar, bizim beklentimiz ise şirketin 45 milyon avro zarar açıklayacağı yönündeydi.

Sonuçlar, geçen yılın  aynı çeyreğine göre yüksek büyüme ve iyileşmeler gösterse de, bunun  gerisinde en temel neden geçen yılın düşük bazı olurken, bu sene ilk  defa konsolidasyona tabi tutulmaya başlanılan Almatı / Kazakistan  operasyonları da sonuçlardaki yıllık iyileşmede önemli rol oynadı.

Nisan-Mayıs ayındaki kapamalar nedeniyle sonraki çeyrekler için  sınırlı derecede gösterge niteliğinde olan 2Ç21 sonuçlarına piyasa  tepkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

Özet Görüşümüz TAV'ın 2Ç21 sonuçları, hisse hakkındaki mevcut  ihtiyatlı görüşümüzü köklü değiştirmemizi gerektiren bir husus  barındırmamaktadır ve 2Ç19'a göre zayıflık, yolcu kısıtlamaları  dikkate alındığında anlaşılabilir boyuttadır.

CEO Sani Şener  sonuçların ardından yaptığı açıklamada Temmuz ayı kesinleşmemiş yolcu  verilerinin güçlü olduğunu ifade etmiştir ki, bu da yılın ikinci  yarısının şirket açısından, artan baz etkisine ragmen daha olumlu  geçeceği yönündeki varsayımımızı doğrulamaktadır. Öte yandan, hisse  performansı açısından piyasada yakın vadede en birincil gündem,
Tunus'ta yaşanan siyasi gelişmeler olacaktır. 2Ç21 sonuçları ışığında  hisse başı 30,3 TL hedef fiyatla TUT önerimizi şimdilik koruyoruz."

Analizin tamamı için:

https://www.ykyatirim.com.tr/mailing/d8848c46-365f-4f89-a83c-064a6f1d1557.pdf

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 193.3
Satış 193.5
Değişim -5.1%
Son Değer 193.3
En yüksek 200.8
En düşük 192.8
Haftalık Değişim -6.165%
Aylık Değişim 5.5707%
Yıllık Değişim 79.8139%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar