TAV - TAVHL Havalimanları hisse yorumu ve teknik analizi

Şeker Yatırım, TAV için 26,30 TL hedef fiyatını ve 'tut' tavsiyesini yineledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Şeker Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"TAVHL: FAVÖK, yolcu sayısındaki artış ile iyileşmeye başladı

TAV Havalimanları Holding, 2Ç21'de, yolcu sayısı ile birlikte artan  amortisman giderleri ve finansal giderlerindeki artış ile piyasa  ortalama beklentisi ve tahminimiz olan ¬34mn'un üzerinde, ¬38.9mn net  zarar açıklamıştır (2Ç20: ¬-94.1mn). TAV Havalimanları Holding'in 2Ç21  satış gelirleri, oldukça zayıf bir baz dönem üzerine ve Almatı Havalimanı'nın satın alımıyla yıllık Euro bazında %307 artarak ¬95.4mn  seviyesinde, piyasa ortalama beklentisi olan ¬107mn'un ve tahminimiz  ¬104mn'un altında gerçekleşmiştir. Ancak Grup, 2Ç21'de de maliyet  önlemlerini sürdürmüş ve piyasa ortalama beklentisi ve tahminimiz olan  ¬22mn'un üzerinde, ¬27.9mn tutarında FAVÖK elde edebilmiştir. Açıklanan  sonuçların, Grup payları kısa dönem performansı üzerindeki etkisinin  nötr olabileceğini düşünmekteyiz.

FAVÖK, yolcu sayısındaki artış ile iyileşmeye başladı. TAV Havalimanları'nın 2Ç21'de hizmet verdiği yolcu sayısı oldukça zayıf  bir baz dönem üzerine, Almatı Havalimanı'nın da Nisan 2021 sonunda  satın alınmış olmasıyla yıllık %962 oranında artarak 8.8mn'a  ulaşmıştır. Yurt içi yolcu trafiği yurt dışı yolcu trafiğine kıyasla  daha hızlı artış göstermiş ve Grup'un toplam satış gelirleri 2Ç21'de  yıllık %306.6 artarak ¬95.4mn'a ulaşmıştır. Alınan maliyet önlemlerinin  sürdürülmesiyle Grup, 2Ç21'de ¬27.9mn FAVÖK elde edebilmiştir (2Ç20:  ¬-25.8mn). Grup'un artan yolcu sayısına paralel olarak amortisman  giderleri yıllık %108.3 yükselerek ¬18.5mn olarak gerçekleşmiştir.

Bunun yanında, özkaynak yöntemi ile değerlenen iştiraklerinden  kaydedilen zararları yıllık %55.5 azalarak ¬-11.5'a gerilemiştir. TAV Havalimanları'nın net finansal giderleri ise 2Ç21'de yıllık %3.5  artarak ¬33.5mn seviyesinde gerçekleşmiştir. Grup, böylelikle 2Ç21'de  ¬38.9mn net zarar kaydetmiştir. TAV Havalimanları'nın 2Ç21 sonunda net  borcu, Almatı Havalimanı'nın %85 oranındaki payının satın alınması  için ¬285mn ödenmesi ve ilgili şarta bağlı ödeme, net nakit ödemesi ve  satım opsiyonunun dahli ile 2Ç21 sonunda ¬1,123mn'a ulaşmıştır (1Ç21  sonu: ¬811mn).

TUT önerimizi sürdürmekteyiz -Türkiye'nin aşılama programı Haziran 2021 itibariyle oldukça hız kazanmış, aşılanma oranı dünya  ortalamasının üzerine yükselmiştir. Halihazırda TAV'ın işletmekte  olduğu havalimanları, Grup'un toplam dış hat yolcu sayısının yaklaşık %65'ini oluşturan Almanya, Rusya, Polonya ve Ukrayna'dan gelen  yolculara hizmet verebilmektedir.

Ancak ülkelerin COVID-19  koronavirüsünün delta varyantının yayılımını engellemek üzere,  sınırlamalar olmaksızın seyahat edebilmeye engel oluşturabilecek  önlemler, sektör görünümüne dair risk oluşturmaya devam etmektedir.

Açıklanan 2Ç21 sonuçlarından sonra, bu belirsizliği de yansıtan  değerlememize göre 12 aylık 26.30 TL olan hedef fiyatımızı ve Grup  payları için TUT önerimizi yinelemekteyiz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar