TAV TAVHL hisse yorumu ve teknik analizi

Ak Yatırım, TAV için hedef fiyatını 22,00 TL, tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri' olarak korudu. Raporda, 'Türkiye dışındaki havalimanlarındaki trafik genel olarak oldukça zayıf idi. Türkiye'de ise uçuş izinlerinin olduğu ülke sayısının azlığına rağmen iyileşme devam etti' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ak Yatırım, konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TAV Havalimanları Holding dün Ekim ayı yolcu trafiği verilerini açıkladı. Toplam yolcu sayısı %61 düşüş ile 3,3 milyona gerilerken, yurt içi yolcu trafiğinde %50, yurt dışı yolcu trafiğinde ise %66 düşüş kaydedildi.

Türkiye dışındaki havalimanlarındaki trafik genel olarak oldukça zayıf idi. Türkiye'de ise uçuş izinlerinin olduğu ülke sayısının azlığına rağmen iyileşme devam etti.

Bodrum ve Antalya havalimanları %44 ve %55 yolcu sayısı düşüşü ile göreceli olarak daha iyi performans gösterirken, Gürcistan devam Covid-19 önlemleri nedeniyle hava trafiği kısıtlamaları nedeniyle en kötü performansı gösterdi.

Aşı gelişmeleri ile birlikte tahmin edilenden daha hızlı talep toparlaması beklentisinin bu farkı kapatabileceğini öngörüyoruz.

TAV için 22 TL/hisse hedef fiyatımızı ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyemizi koruyoruz."

TAVHL TAV HAVALIMANLARI HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 193.3
Satış 193.5
Değişim -5.1%
Son Değer 193.3
En yüksek 200.8
En düşük 192.8
Haftalık Değişim -6.165%
Aylık Değişim 5.5707%
Yıllık Değişim 79.8139%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar