TAV'a 150 milyon dolarlık kaynak

EBRD, Tav'ın işlettiği Almati Hava Limanı'na 150 milyon dolar kredi sağlayacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Trend.Az'nin haberine göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kazakistan Almati Hava Limanı'na altyapı yenilemesi için 150 milyon  dolar kredi sağlayacak.

EBRD'den edinilen bilgiye dayandırılan habere göre kredi havalimanı  işletmecisi olan Tav Havalimanları'nın öncülüğündeki konsorsiyuma  sağlanacak. Kaynak, Orta asya ve Kazakistan'da şu ana dek yapılan  en büyük ölçekli özel sektör yatırım için kullanılacak.

Habere göre Covid öncesinde günde 220 uçuşla bölgenin en yoğun  hava limanlarından biri olan Almati, yılda 7 milyon yolcuya  hizmet veriyordu. Kaynağın Almati'deki faaliyetleri güçlendirmek  için kullanılacağı ifade edildi.

Almati'de toplam yatırımın 780 milyon dolar olması hedeflenirken EBRD'nin yanı sıra IFC de projeye 150 milyon dolar kredi ile dahil  olacak.

Tav, Almati Hava Limanı işletmesini Nisan ayı sonunda devralmıştı. TAV ve VPE Capital’in oluşturduğu konsorsiyum, Mayıs 2020’de Almatı Havalimanı ve bağlantılı yiyecek-içecek ve yakıt işletmelerini  satın almak üzere imza atmıştı. TAV’ın konsorsiyumda yüzde 85 payı  bulunuyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar