Tavan serisi sürdürülemedi: VAKFA 12 günde arz altına düştü
Üç gün üst üste tavan yapan Vakıf Faktoring hissesi, sonraki sert satışlarla birlikte halka arz fiyatı olan 14,20 TL’nin altına gerileyerek yatırımcısına 12 işlem gününün sonunda kaybettirdi.
Abone ol20 Kasım’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Vakıf Faktoring (VAKFA), ilk üç işlem gününde tavan fiyatlardan kapanarak güçlü bir halka arz performansı sergilemişti.
Hisse bu süreçte en yüksek 19,39 TL seviyesine kadar yükseldi.
Dördüncü Günde Taban: Satış Baskısı Derinleşti
Dördüncü işlem gününde yön hızla tersine döndü. VAKFA, taban olarak %10 düşüşle 17,01 TL seviyesinden kapandı. Bu sert geri çekilme, sonraki günlerde satış baskısının artmasına zemin hazırladı.
Arz Fiyatının da Altına Geriledi
Hisse ilerleyen günlerde kayıplarını sürdürerek halka arz fiyatı olan 14,20 TL seviyesinin altına indi. Böylece ilk haftada elde edilen tüm kazanımlar geri verilmiş oldu.
12 İşlem Gününde Arzın %3 Altında
Haftanın son işlem gününde VAKFA %2,97 değer kaybederek 13,72 TL seviyesinde günü kapattı. Böylece hisse, 12 işlem gününün sonunda halka arz fiyatının %3 altına düşmüş oldu.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.