TAV'dan ilk 6 ayda 61,3 milyon euro net kar

TAV Havalimanları ilk 6 ayda 345 milyon euro ciro, 61,3 milyon euro net kar elde etti. irketin küresel ayak izi 28 ülkede 90 havalimanına ulaştı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 'Başarılı bir 6 ayı geride bıraktık' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TAV Havalimanları 2019’un ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 38,3 milyon yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları, yılın ilk yarısında 345 milyon avro ciro ve 61,3 milyon euro net kar açıkladı. Şirketin küresel ayak izi 28 ülkede 90 havalimanına ulaştı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “6 Nisan 2019’da ticari uçuşların sonlanmasının ardından, Atatürk Havalimanı’ndaki sorumluluklarımızı tam olarak yerine getirerek DHMİ’ye devrettik. Atatürk Havalimanı’nın işletme süremizin bitiminden önce kapanmasından dolayı uğradığımız kâr kaybının tazmini için DHMİ ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu sürece danışmanlık yapan uluslararası denetim şirketleri KPMG ve PWC, yaptıkları çalışmaların sonucunda teknik değerleme raporlarını ve tazminata ilişkin hesaplamalarını oluşturdu. DHMİ ile ikili görüşmelerimizin ardından kısa zamanda sonucun netleşmesini bekliyoruz.

Yılın ilk yarısında Türkiye’de işlettiğimiz havalimanlarında iç hat trafiğinde zayıflama yaşanırken, ülkemizi ziyaret eden turist sayısı yüzde 11 artış gösterdi. Bu dönemde hizmet verdiğimiz dış hat yolcusu yüzde 27 arttı. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında turizmin güçlü seyretmesi, finansal açıdan portföyümüzdeki havalimanlarımıza oldukça iyi bir şekilde yansıdı" dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar