TAVHL hisse değerlendirmesi

Şeker Yatırım, TAV için 21,10 TL hedef fiyatını ve 'TUT' tavsiyesini sürdürdü. Raporda küresel çaptaki virüs etkisinin hisseyi de olumsuz yönde etkilediğinin altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme  yapıldı:

"TAVHL: COVID-19 küresel salgını 1Ç20 sonuçlarını etkiledi

TAV Havalimanları Holding, COVID-19 koronavirüs küresel salgının Şubat 2020'den itibaren operasyonlarını olumsuz etkilemiş olmasıyla, 1Ç20'de ¬56.1mn tutarında net zarar kaydetmiştir.

Açıklanan net zarar  rakamı, Grup'un özkaynak yöntemi ile konsolide ettiği iştiraklerinin  zararlarındaki artış, ve durdurulan operasyonlarından zarar  kaydedilmiş olması nedeniyle, ¬45mn olan piyasa ortalama net zarar  tahmininin ve ¬-41mn olan tahminimizin üzerinde gerçekleşmiştir.

TAV'ın 1Ç20 sonuçlarının, COVID-19 küresel salgınından olumsuz etkilenmiş  olması beklentiler dahilindeydi  ancak Grup'un beklentilerin üzerinde  bir net zarar kaydetmiş olması, kısa dönem pay performansı üzerinde  olumsuz etkili olabilecektir.

Satış gelirleri yıllık bazda %21.5 azalarak ¬118.5mn'a, FAVÖK ise %56.6 azalarak ¬16.1mn'a gerilemiştir. COVID-19 koronavirüsünün  yayılmasını engellemek üzere küresel ölçekte önlemler alınmış, ve  peyderpey ülkeler arasında ve yurt içinde uçuşlar  kısıtlanmış/durdurulmuştur.

Bu nedenle TAV Havalimanları Holding'in 1Ç20'de hizmet vermiş olduğu toplam yolcu sayısı, yıllık bazda %22.5  oranında gerilemiştir. Böylelikle, Grup'un satış gelirleri yıllık  bazda %21.5 oranında azalarak, piyasa ortalama beklentisi olan ¬116mn  ve tahminimiz ¬119mn paralelinde, ¬118.5mn olarak gerçekleşmiştir.

Bunun yanında, değişken giderlerin azalması, TL'nin değer kaybının  olumlu etkisi ve alınan maliyet önlemlerine rağmen, Grup FAVÖK'ü de  yıllık bazda %56.6 azalarak, piyasa ortalama beklentisi olan ¬18mn ve  tahminimiz ¬19mn'un altında, ¬16.1mn olarak gerçekleşmiştir. FAVÖK  marjı, yıllık 11.0 y.p. daralarak hesaplamalarımıza göre %13.6'ya  gerilemiştir. 

Ek olarak, TAV'ın özkaynak yöntemi ile konsolide ettiği  iştiraklerinin net zararı, ATÜ'nün gelirlerinin Istanbul Atatürk Havalimanı'nın kapanmasından olumsuz etkilenmesi ve Medine Havalimanı'nın COVID-19 önlemleri çerçevesinde Umre ziyaretlerine  kapatılması nedeniyle ¬19.6mn'a yükselmiş (1Ç29: ¬-10.6mn), durudulan faaliyetlerinden elde edilen net zarar ise, 1Ç19'da Istanbul Atatürk Havalimanı gelirlerinin bulunduğu ¬44.4mn'luk kara kıyasla, ¬-8.3mn'a  gerilemiştir. Grup, böylelikle 1Ç20'de ¬56.1mn net zarar kaydetmiştir.

(1Ç19 net kar: ¬23.9mn). Ancak DHMI'den Istanbul Atatürk Havalimanı  faaliyetlerinin imtiyaz süresinin bitiminden önce durudurulmuş olması  nedeniyle kazanılan tazminatın  ¬193mn tutarındaki ilk taksitinin temin  edilmesiyle, TAV Havalimanları Holding'in konsolide net borcu 1Ç20  sonunda ¬791mn'a gerilemiştir (2019 sonu: ¬827mn).

TAV Havalimanları Holding, COVID-19  küresel salgınına karşı alınan önlemlerin henüz ne kadar süreceği  belirgin olmaması nedeniyle, 2020 yılına dair önceden paylaşmış olduğu  öngörülerinin geçerli olmadığını belirtmiştir. COVID-19 salgınının  olumsuz etkilerini önceden yansıtmaya çalışmış olduğumuz  tahminlerimizi, 1Ç20 sonuçlarını açıklanmasından sonra güncelleyerek Grup payları için 12 aylık 21.10 TL hedef fiyatımızı yinelemekte ve Tut önerimizi sürdürmekteyiz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar