TAV/Şener: 3 ay içinde artıya döneceğiz

TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener koronavirüs nedeniyle Mart ayının ilk 2 haftasında yolcu sayısının yüzde 20 oranında düştüğünü kaydetti. Şener, 'Değerimiz, kasamızdaki nakit paradan daha aza düştü. Bu düşüşler yatırımcılar satmadığı sürece sanal düşüşler. 3 ay içinde rakamların yolcu sayısı açısından tekrar artıya döneceğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bloomberg HT’nin  canlı yayın konuğu olan TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener koronavirüsün havacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi. Şener Mart ayının ilk 2 haftasında yolcu sayısının yüzde 20 oranında düştüğünü kaydetti.

Daha önceki salgın dönemlerinde de yolcu sayısında ciddi dönüşler olduğunu ama 'V' şeklinde geri dönüşler olduğunu belirten Şener "5'i Türkiye'de olmak üzere 14 havalimanı işletiyoruz. Hepsinde ciddi düşüş var, Mart ayının ilk 2 haftasında  % 20'lik yolcu düşüşü var." dedi.

"3 AY İÇİNDE RAKAMLAR ARTIYA DÖNECEK"

Hisse fiyatlarında da ciddi şekilde düşüş olduğunu kaydeden Şener "değerimiz, kasamızdaki nakit paradan daha aza düştü. Bu düşüşler yatırımcılar satmadığı sürece sanal düşüşler. 3 ay içinde rakamların yolcu sayısı açısından tekrar artıya döneceğini görüyoruz" şeklinde konuştu.

Şener 9 Avrupa ülkesine uçuşların yasaklanmasının havayollarını etkilediğini, bunun için geriye alım programını onaylayarak 200 milyon TL'lik hisse geri alımına başladıklarını bildirdi. Şener hisse geri alım miktarını gerektiğinde yükseltebileceklerini ifade etti.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar