TCMB kararı sonrasında endeks yeniden rekor tazeler mi?

A1 Capital tarafından günlük olarak hazırlanan raporda; dün piyasa tahminlerine paralel şekilde gelen 75 baz puanlık faiz indirimi sonrasında Dolar/TL cephesinde 5.84’lü seviyeler test edilirken, endekste dün sabah görülen rekorun ardından realizasyon gerçekleşti denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital tarafından hazırlanan piyasa yorumunda şu detaylara yer verildi:

Dün piyasa tahminlerine paralel şekilde gelen 75 baz puanlık faiz indirimi sonrasında Dolar/TL cephesinde 5.84’lü seviyeler test edilirken, endekste dün sabah görülen rekorun ardından realizasyon gerçekleşti. Günü bu realizasyonla birlikte 121.000 seviyesinden %0.05 artıda tamamladı. Diğer yandan bu sabah Asya borsalarında pozitif hava var ve bu durum içeride endeksin pozitif hareketine destek verebilir. Aşağıda 120.000-118.500 bandı önemli olacaktır. Kur cephesinde ise düşüşün devamı açısından 5.85 altındaki kalıcılık, yukarıda 5.94 direnci önemli. Bugün veri gündemi sakin fakat hafta sonu Almanya’da Libya konulu konferans düzenlenecek buraya Türkiye’nin de katılımı olacak. Öncesinde gelebilecek açıklamalara dikkat etmek gerekebilir. Bir diğer detay ise bugün ve yarın 17 Türk şirketin Londra’da yatırımcılarla görüşmesi bekleniyor. Dolayısıyla endekste hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkabilir.

Yurtdışında ise ABD-Çin’in faz-1 anlaşması sonrası artan risk iştahını bu sabah Çin’den gelen 4.çeyrek büyüme verileri de destekledi. Gelen veri Çin hükümetinin tahmini ile paralel olduğu görülüyor. ABD’de ise yalnızca ticaret iyimserliğinin yarattığı tablo değil, bilanço bazlı fiyatlamalarda öne çıkmakta. Dün Morgan Stanley, J.P.Morgan ve Goldman Sachs’tan iyi gelen 4.Ç bilanço değerleri sonrasında endekslerde rekor seviyeler görüldü. Bugün ikincil düzey verilerin yer aldığı Yurtdışı piyasalarda olası haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.

Manşette Öne Çıkanlar

·         ABD Başkanı Trump, Fed Yönetim Kurulu'nun boş üyelikleri için Judy Shelton ve Christopher Waller'i aday göstereceğini belirtti.

·         Arjantin Merkez Bankası, gösterge faiz oranını 200 baz  puan düşürerek %52'den %50'ye indirdi.

·         ABD Başkanı Trump’ın azledilmesiyle ilgili Senato’daki yargılama süreci, savcılık görevini üstlenecek Temsilciler Meclisi’nin azil maddelerini resmi olarak sunmasıyla başladı.

·         Fitch, Türkiye’de Haziran'dan bu yana reel faizlerin keskin şekilde bastırılması bize piyasa oynaklığının yinelenmesi riskini verdiğini ve hala yüksek olan dış finansman ihtiyacı, jeopolitik şoklara hassasiyeti ve yaptırım riski, önemli kırılganlıklar olmaya devam ettiğini belirtti.

·         TCMB dün gerçekleştirdiği PPK toplantısında faizi 75 baz puan indirerek politika faiz oranını %12,0 seviyesinden %11,25 seviyesine indirdi.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay açılış yapması bekleniyor.

ŞİRKET HABERLERİ

· AKENR – Şirket esas sözleşmesinin tadiline ilişkin Yönetim Kurulu kararının kamuya açıklanmasıdır.

· ANSGR – Şirketin 01.01.2019 - 31.12.2019 dönemi bağımsız denetimden geçmemiş branşlar bazında prim üretimi KAP'ta paylaşılmıştır.

· DERAS – 2019/34 sayılı Yönetim Kurulu kararınca şirket aktiflerinde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkullerin satılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla İstanbul  ili Esenyurt ilçesinde bulunan mesken vasıflı gayrimenkul 254.000 TL değerle Cemile Akman 'a satılmıştır. Oluşan 54.000 TL gayrimenkul satış kârının nasıl değerlendirileceğine Yönetim Kurulu daha sonra karar verecektir.

· DGKLB – Şirketi tarafından, Doğanlı Köyü 9.Km Düzce adresinde bulunan Kelebek markasının üretim tesislerine tasarım merkezi belgesi almak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucunda, Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Değerlendirme ve Denetim Komisyonu tarafından Kelebek'e tasarım merkezi belgesi verilmesi uygun görülmüştür.

· ETILR – Edirne Keşan şubesi olarak faaliyete geçmek üzere yeni bir franchise sözleşmesi imzalanmıştır.

· ETYAT – Bedelli Sermaye Artırımı Fon Kullanım Raporu KAP'ta paylaşılmıştır

· EUKYO – Bedelli Sermaye Artırımı Fon Kullanım Raporu KAP'ta paylaşılmıştır

· EUYO – Bedelli Sermaye Artırımı Fon Kullanım Raporu KAP'ta paylaşılmıştır

· HURGZ – Şirket Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmış olan Semih Metin tüm görevlerinden ayrılmıştır.

· MGROS – 2020 yılına ilişkin beklentileri KAP'ta paylaşılmıştır

· ODAS -Sermaye artırımı sonucunda elde edilecek tahmini fonun tamamı mali borçların kapatılmasında kullanılacağı açıklandı. Mali borçlar olarak ifade edilen finansal tablolarda yer alan kısa vadeli borçlar ile uzun vadeli finansal borçların kısa vadeye düşen kısımlarının ana para ve faizleri, grup şirketlerinin portföyünde bulunan ve kısa vadede ödenmesi gereken borç senetleri ile grubun mali tablolarında yer alan ticari borçlardır. Şirket bu borçların maliyeti, vadesi ve ticari faaliyetlerine olan etkisine göre önceliklerine yapıp elde edilen fonu bu alanlarda kullanacağı belirtildi.

· OZBAL – Fon kullanımına yönelik açıklamamanın doğru şablondan yapılmasına ilişkin güncelleme KAP'ta paylaşılmıştır

· PAPIL – T.C. Ticaret Bakanlığı Esenboğa Gümrük Müdürlüğü'nün Şirket adına 09.07.2019 tarih ve 19060200ET000141 sayılı Ek Tahakkuk Kararı (490.227,90-TL) ile 10.07.2019 tarih ve 19060200CK001521 sayılı Ceza Kararı'na (1.470.683,70-TL) yapmış olduğumuz itirazların T.C. Ticaret Bakanlığı Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'nce kabul edildiği ve ilgili ceza kararlarının (toplam 1.960.911,60-TL) kaldırılmasına dair verilen nihai karar Şirket'e tebliğ edilmiştir.

· PGSUS – Basında yer alan haberlerden görüldüğü üzere; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 15 Ocak 2020 tarih ve E.1092 sayılı yazısında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda halen devam etmekte olan bakım faaliyetleri ve yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle mevcut uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvurularının bu aşamada uygun olarak değerlendirilemeyeceğini bildirmiştir.Bu gelişme sonrası yaptığımız değerlendirme neticesinde, 13 Ocak 2020 tarihinde KAP'ta paylaştığımız 2020 yılı finansal ve operasyonel beklentilerimizde bir değişiklik öngörmemekteyiz.

· SAYAS – Hakim ortaklardan Evren Güldoğan'ın ortaklıkta sahip olduğu payların bir kısmının Ercan Güldoğan tarafından devralınması sürecinin tamamlanmış olduğu ortaklığa bildirilmiş bulunmaktadır.  Konuyla ilgili başka bir güncelleme yapılmayacaktır.

· SRVGY – Şirketin dolaylı iştiraki Oswe Real Estate GMBH' nin sahip olduğu taşınmazların satışı hakkında KAP'ta yer alan açıklama.
 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar