TCMB'nin faiz kararı sonrası Borsa, Dolar ve Euro'da son durum

Merkez Bankası, yılın ilk Para Politikası Toplantısı’nda piyasa beklentileri doğrultusunda faizi 75 baz puan indirerek yüzde 11,25’e çekti. Karar sonrası piyasalar ‘marjinal’ bir tepki vermeyerek yatay seyrini sürdürdü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım Menkul Değerler’den Araştırma Uzmanı Eda Karadağ’ın değerlendirmesinde şu detaylara yer verildi:

Karar metninde en son yapılan aralık ayı toplantısına göre çok ciddi değişiklikler bulunmuyor. Enflasyondaki iyileşmenin devam ettiği metinde yineleniyor. 2019 yılında agresif bir şekilde faiz indiren Merkezin 2020 yılında önden yüklemeli alanının sonlandığını anlamak mümkün düşüncesindeyiz.

Dolayısıyla bundan sonraki süreçte enflasyondaki görünüme bağlı olarak faiz hamlesini devam ettireceğini düşünüyoruz. 

DOLAR SAKİN

Karar sonrası, Dolar TL kurundaki hareket sınırlı kaldı. Piyasa öncesinde beklentileri fiyatladığı için kurda ciddi bir harekete neden olmadığını gözlemliyoruz. Kurda teknik görünüm hala yatay ve zayıf. Olağanüstü bir durum olmadıkça kurda bu seyrin sürmesini bekleyebiliriz.

ANLIK DOLAR KURU İÇİN TIKLAYIN

BORSA AÇISINDA OLUMLU

Borsada ise sabah saatlerinden bu yana rekor seviyeler izleniyor. Karar borsa açısından da olumlu bir şekilde fiyatlanmaya devam ediyor. Endeks içinde bugün 122.000 seviyesinin üzerindeki seyrin devam etmesi yükselişin devamı açısından önemli.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar