TEB Yatırım, Vestel Elektronik, Erdemir, Koç Holding ve Vakıfbank'ı portföyüne kattı

TEB Yatırım, Vestel Elektronik, Erdemir, Koç Holding ve Vakıfbank'ı portföyüne ekledi. TEB Yatırım ayrıca Arçelik ve AkSigorta'yı portföyünden  çıkardığını kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TEB Yatırım'ın mkonu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Portföyümüze

    ¢  VESTL'i ekliyoruz

    ¢  EREGL'yi ekliyoruz

    ¢  KCHOL'ü ekliyoruz

    ¢  VAKBN'ı ekliyoruz

 

    Portföyümüzden

¢  ARCLK'i çıkarıyoruz

   ¢  AKGRT'yi çıkarıyoruz

Portföyümüze ekleme sebeplerimiz:

VESTL:

 

    *Türkiye'nin otomobili projesi kapsamında Aralık ayında yapılacak  olan ürün lansmanı, VESTL hisselerine olumlu etki yapabileceğini  düşünüyoruz.

    *Düşen faiz ortamında önümüzdeki yıl iç talebin canlanmasını ve

Vestel'in pazar payındaki normalleşme ile yurtiçinde rakiplerinden  daha hızlı büyümesini bekliyoruz.

    *VESTL yurtdışı benzerlerine kıyasla 2020 F/K bazında %49, 2020

FD/VAFÖK bazında %39 iskontolu işlem görmektedir. ARCLK'e kıyasla ise

2020 F/K ve FD/VAFÖK çarpanlarına göre %22 iskontolu işlem görmektedir.

 

    EREGL:

 

    *Ekim ayının ikinci haftası itibariyle toparlanma sinyalleri veren  çelik fiyatların Erdemir'in ileriye yönelik beklentilerini  desteklemektedir.

    *Muhafazakar çelik fiyatlaması tahminimize rağmen, 2020 yılında  düşmesini beklediğimiz girdi maliyetleri ile birlikte Erdemir'in çelik  üretim karlılığında 4Ç19 sonrasında en kötünün geride kalabileceğini  düşünmekteyiz.

    *Cazip temettü verimi ile birlikte, Erdemir 2019T 4.5x FD/VAFÖK  çarpanında işlem görüyorken, gelişmekte olan benzer şirketlere göre

Erdemir 20% iskontolu işlem görmektedir.

 KCHOL:

 

    *Koç Holding, Unicredit ile yaptığı anlaşma sonucunda Yapi

Kredi'nin %9,02 lik payını %12 iskonto ile almıştır. Bu işlemi Koç

Holding için olumlu değerlendirmekte olup kısa vadede hisse  performansının güçlü olacağını düşünmekteyiz.

    *Pay alımı Koç Holding'in net nakit pozisyonunda önemli bir  bozulmaya yol açmayacaktır. Bu işlem sonucunda 210 milyon dolar net  nakitte azalma öngörmekteyiz  ancak 2020 hisse başına temettü  beklentimiz olan 0,41 TL'yi (%2 temettü verimi) korumaktayız.

 

    VAKBN:

 

    *Son çeyrekte Vakıfbank'ın karında ise bir önceki çeyreğe kıyasla

%87 artış öngörmekteyiz. Bu takip ettiğimiz bankalarda en yüksek kar  artışı beklentisidir. Vakıfbank'ın net karındaki artışın temelinde  genişleyen TL kredi mevduat makası, düşen repo maliyeti ve azalan swap  maliyetleri önemli rol oynayacaktır. Değerleme tarafında 2020 tahmini

0,4 fiyat defter değeri ve %10 sermaye getiri beklentisiyle ile işlem  gören Vakıfbank'ı cazip bulmaktayız.

Portföyümüzden çıkarma sebeplerimiz:

 ARCLK:

 

 *Hisse portföye eklediğimizden beri %10 kazanırken %9 endeksin  üstünde performans göstermiştir. Dolayısıyla, kar realizasyonu yaparak  hisseyi portföyümüzden çıkarıyoruz.

 

  AKGRT:

 *Hisse portföye eklediğimizden beri %32 kazanırken %27 endeksin  üstünde performans göstermiştir. Dolayısıyla, kar realizasyonu yaparak  hisseyi portföyümüzden çıkarıyoruz.

    Not: Portföyümüzdeki hisselerin performansı eklendikten sonraki  işlem gününün ağırlıklı ortalaması kullanılarak hesaplanmıştır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar