Tedbir üstüne tedbir gelen hisse yine tavan!

Adese hissesi, 1,5 ay gibi kısa sürede yüzde 188 artışla yatırımcıların dikkatini çekti. Borsa İstanbul'un açığa satış yasağı, kredili işlem kısıtlaması ve ardından brüt takas tedbir kararları almasına rağmen hissedeki yükseliş hız kesmedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Adese Gayrimenkul hisselerinde yaşanan hızlı yükseliş, Borsa İstanbul’un art arda aldığı tedbirlere rağmen hız kesmiyor.

Yaklaşık bir buçuk ayda %189 prim yapan hisseye yönelik ikinci tedbir uygulaması da devreye alındı.

24 Nisan 2025 tarihinde 1,87 TL seviyesinden işlem gören ADESE hissesi, 4 Haziran itibarıyla bugünkü tavan fiyatı olan 5,40 TL’ye kadar tırmandı.

Bu yükseliş sürecinde Borsa İstanbul, ilk olarak 6 Mayıs tarihinde Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında hisseye açığa satış ve kredili işlem yasağı getirmişti.

Ancak hisse fiyatındaki hızlı artış devam edince, Borsa’dan ikinci bir adım daha geldi.

27 Mayıs 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere ADESE hisselerinde brüt takas uygulamasına geçildi.

Bu uygulama, yatırımcıların hisse alım-satım işlemlerinde anlık nakit ve hisse teslimini zorunlu hale getiriyor ve işlemlerin daha kontrollü yapılmasını sağlıyor.

Yatırımcılar ise hissedeki bu olağan dışı yükselişin arkasındaki gerekçeyi merak ederken, uzmanlar volatilitenin yüksek olduğu dönemlerde daha temkinli olunması gerektiği konusunda uyarıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar